CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bikefinder TEST: Bikefinder
Vi har testet en GPS tracker til cyklen fra norske Bikefinder, interessandt produkt men funktionaliteten når ikke helt i mål. TEST: Bikefinder

Den teknologiske udvikling går lynende hurtigt på en række områder, mens den står mere i stampe på andre.  Således er cykellåsen  stort set uændret gennem hele cyklens historie. Bevares materialer og låse er blevet bedre, og flere er da også begyndt at kombinere dem med elektronik, men grundlæggende er der ikke sket så meget, primært fordi en meget konservativ forsikringsbranche ikke rigtig flytter sig og åbner op for nye måder at sikre sig på som forsikringstager.

Cykelverdenen har gennem de senere år set en del bud på elektronisk GPS sporing til cykler, men kendetegnende for de fleste er for dårlig rækkevidde store dimensioner og ikke mindst alt for ringe batteritid. Netop batteritiden er en afgørende faktor, hvis du skal gøre dig forhåbninger om igen at se din cykel, inden GPS signalet forsvinder.

Bikefinder er nyeste skud på stammen ud i ekstraudstyr der kan eftermonteres på alle cykler. Firmaet er norsk og har indtil videre indgået aftaler med forsikringsselskaber i Norge. Om danske forsikringselskaber også har en ordning med Bikerider ved vi ikke, men man kan jo selv kontakte sit forsikringselskab og høre hvordan de forholder sig til sådan en dims. Pt. har de kun aftale med Tryg forsikring, hvilket begrænset produktets større udbredelse og binder dig som forbruger til et bestemt selskab og deres betingelser.

Specifikationer

  • Ladekabel: USB C 2,5 m
  • Lader: Netstiklader til USB C
  • Dimensioner: 180 x  15.1
  • Simkort: Indbygget
  • Vægt: 33 gram
  • Pris: kr 899,-
  • Abonnement: fra kr. 69 kr pr måned

Afprøvning
Bikefinder er en aflang bukkelig enhed der skubbes ind i styrenden. Da den er bukkelig er det eneste som kræves en lige styrendestykke på 90 mm, så den i praksis  vil kunne monteres på alle lige styr og stort set alle dropbar  landevejsstyr med en indvendig diameter på mellem 15 og 23 mm. Der medfølger en sleve til de små diametre. Bikefinder kommer med alt tilbehør inklusiv ladekabel skruetrækker og en dummy til at sætte i den anden ende af styret.

Monteringen er rimelig let. Først fjernes de eksisterende Styrpropper eller håndtag. Bikefinder fraråder brug af horn, da det kan forstyrre GPS signalet. Bikefinder sættes i styrenden og støvkappen åbnes. Bikefinder skal placeres så  USB stikket er vandret. Herefter skrues den fast med den medfølgende skruetrækker. Dummy monteres på samme i modsatte side. Herefter sættes kablet og lader i så den kan blive opladedet. Download app. til din smartphone . Selve enden som stikker ud hvor selve GPS senderen sidder er noget mindre end de fleste styr, hvorfor den trods sin diskrete fremtoning alliegvel vil skille sig ud. Om en potential tyv så bemærker dette, kan vi ikke vide, men under alle omstændigheder intet  er 100 % sikkert, heller ikke Bikefinder

Efter køb af Bikefinder skal enheden aktiveres ved køb af et abonnement. Dette sker på deres hjemmeside Bikefinder.com Et abonnement koster fra kr. 49,- pr måned og bliver billigere jo flere måneder du forudbetaler for.

Bikefinder kan indstilles i forskellige sikkerhedsniveauer. Passiv, Standard,  Security og Tracking. I passiv er enheden i hvile og den sender ingen informationer. Her er batteritiden meget lang, typisk et par uger. I standard registres bevægelse hvert 10 min. Det samme sker i Security men samtidig får man en besked på app. I Tracking er der 100 % sporing. Man her bruger den også væsentligt mere batteri. Typisk brugte den omkring en 1/3 på 2,5 time. det vil sige at du parksis har omkring 8 timer til at spore din enhed. Under normal brug standard være at foretrække og security f.eks når man stiller cyklen fra sig et fremmed sted.

Bikefinder vil være oplagt til cykelløb hvor mange ofte stiller cyklen fra sig uden lås ved depoter og i mål. Her kan du i bedste fald nå at fange tyven i tide.

Bikefinder fungerer fint og har en simpelt let brugbar grænsefalde på den tilhørende app. Appen kan også benyttes i skyen til at kommunikere med andre Bikefinders. Desuden kan man lagre alle relevante informationer om cyklen som pris stelnummer og billed. Den er stadig et supplement til den typegodkendte lås, men vil for nogen nok være mere oplagt end for andre. En lidt bedre batteritid i tracking og en lidt mere diskret afslutning i styrenden som i højere gred minder mere om de typiske flede styrpropper vil være rart i en evt. mk II udgave.

Konklusion
Bikefinder er som navnet antyder til at spore og finde din cykel med, hvis den skulle blive stjålet. Her fungerer den fint forudsat at du benytter tracking funktionen fornuftigt så længe der er strøm på den og at tyven ikke finder den. Intet er som sagt sikkert i denne verden heller ikke Bikefinder.

Link

CYKELPORTALEN