CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Basil B-Safe Backpack Nordlight TEST: Basil B-Safe Backpack Nordlight
Smart funktionel cykelygsæk der også kan benyttes som cykeltaske TEST: Basil B-Safe Backpack Nordlight

Hollandske Basil har sendt os deres nyeste produkt til test. Der er tale om en nye serie cykelspecifikke rygsække, der også kan bruges som cykeltaske. Serien består af flere modeller både til dagligdags-, sports- og turcyklisten. Til denne test har vi kikket nærmere på Basil B-Safe Backpack Nordlight, en elegant cykelrygsæk til dagligdagsbrug på vej i skole eller på kontoret.

Tasken her en række specielle features.

 1. Tyverisikret med skjulte lynlåse og lommer
 2. Indbygget baglys
 3. Konverteres fra rygsæk til cykeltaske
 4. Indbygget USB

Specifikationer

 • Dimensioner: 31 x 16 x 52 cm
 • Volumen: 18 liter
 • Maks last:  5 kg
 • Materiale: Polyester
 • Farve: Grå
 • Features: Rygsæk/cykeltaske, lys, USB, regnslag, skjulte lommer og lynlåse
 • Pris: set til godt kr. 800,-

Afprøvning
Basil B-Safe Backpack Nordlight er en elegant rygsæk der bestemt ikke signalerer cyklisme. Den er har en neutral grå farve med afrundede former og skjulte lommer der angiveligt skulle  gør den mere sikker mod lommetyve. Rygsækken er tænkt til dagligdagen både på cykel men også som f.eks Cabin Bag er den yderst velegnet. Faktisk har den en rem på bagsiden som kan fastholde den øverst på en kufferttrolley.

Basil har gjort meget ud af at sløre adgangen til de mange rum og lommer. Således er der kun adgang øverst til det store rum via et lynlåslukke der er kamofleret bag en stor skyggekant.  Ellers er fronten helt ren med kun nogle små velvalgte reflekser og et par rem øjne  til fæstelse af cykelhjelm. Selve fronten er domineret af en stor aflang lysstribe.

I hver side er der to stiklommer til vandflasker. De har åbningen vendt indad mod ryggen. Da de er skråtskåret beskytter de bedst når tasken er på ryggen. I Den ene af sidelommerne n gemmer på en lille lynlåslomme samt USB connectoren til en en ekstern powerbanks som kan placeres  i den indvendige lomme i hovedrummet.

Selve hoverrummet har flere lyslåslommer og to store lommer til en bærbar pc op til 15,4″ samt en ipad.  På ydersiden sidder også en lille lomme hvor batteripakken til lystripen opbevares. Den føds af tre aa batterier. Lystripen tændes ved et tryk på en knap og har fast lys og to blink.  Et mindre irritationspunkt er at lystriben tænder utilsigtet når rygsækken er helt fyldt.

Hele bagsiden ind mod ryggen er dækket ef en  tredelt skum og netperforeret rygstykke. Nederst sidder et lynlåslukke til det gule regnoverslag. Skulderremmene er gode brede og med samme polster som selve rygstykket. Foran er der en lille brystrem og en lille stiklomme til bus/togkort. Øverst på bagstykket sidder bagagebærer beslagene gemt bag en lille klap med lynlåslukke.

Selve beslagene er universelle med fjedervirkning så de passer på alle diametre. Tasken holdes fast ved at åbne den lille gule låsepal.  Da beslagene sidder højt, og rygsækken er meget aflang, kan det knibe med frihøjden på visse cykler specielt  små foldecykler.  Inden påsætning på bagagebæren vendes skulderremmene og trækkes om på fronten hvor de holdes sammen af brystremmen. Ikke videre pænt men meget funktionelt. Samtidig holder brystremmen også flasker eller andre større dele i sidelommere bedre på plads, så de ikke så let ryger ud.

 

Princippet med en konverterbar rygsæk er i og for sig fin, men kan være et problem, når vejret viser sig fra sin mindre pæne side, hvor rygsækken ikke kan undgå at blive beskidt, så man efterfølgende ikke har den store lyst til at tage den på ryggen. Dette kan tildels løses ved at sætte regnoverslaget på, men det dækker ikke helt på bagsiden.

De mange skjulte rum besværliggør den daglige brug en smule. Tasker sidder fint på ryggen og er yderst velforet så elektroniske udstyr ligger godt beskyttet.

Konklusion
B-Safe er en præsentabel rygsæk der er lige velegnet som dagsrygsæk på både to ben og to hjul. I tilgisft kan den sættes på bagagebæren og aflaste ryggen når det er påkrævet.

Link

CYKELPORTALEN