CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: AlterLock TEST: AlterLock
Trods navnet er Alterlock mere en smart alarm end en cykellås i traditionel forstand. Produktet er oplagt for dem som ofte stiller deres... TEST: AlterLock

Flere har gennem tiden forsøgt sig med elektronisk  tyverisikring til cykler, og teknologien bliver stadig bedre og bedre. Japanske Nextscape udvikler forskellige professionelle IT løsninger men har med AlterLock kastet sig over konsument markedet for GPS tracking.  Som så mange andre benytter AlterLock også Bluetooth til at opretholde forbindelsen men som noget nyt i version 2 benytter den det mobile Sigfox netværk når man bevæger sig udenfor Bluetooth dækningen. Fordelen ved Sigfox netværket er at det er meget mindre resourcekrævende mht til brug af strøm. Samtidig skal du heller ikke betale et ekstra abonnement for at benytte tjenesten. Sigfox er for nuværende godt dækket ind i Europa herunder også Danmark.

Specifikationer

 • Størrelse: 159 x 38 x 9 mm
 • Vægt: 50 gram
 • Batteri: Genopladelig LiPo
 • Temperaturområde: -20~60℃
 • Batteritid: op til 1,5 mdr
 • Tilslutning: USB
 • Kommunikation: BLE, WiFi, Sigfox
 • Tracking: GPS (GNSS)
 • Vandtæthed: IP66
 • Tilbehør: Guide, 2 monteringsbolte, 2 løse usb dækhætter
 • Pris: kr. 1.000,- (introduktionspris 700,-).

Afprøvning
AlterLock er en fiks lille enhed der er udstyret med monteringshuller så den passer under en flaskeholder. Her sidder den diskret og ved man ikke lige at der er tale om en alarm/tracker vil ingen bemærke det. I toppen sidder der en lille knap og lysdiode. Her er også  USB-C laddestikket. Der følger et par små plugs med til skærme stikket.  Vil du gene gøre opmærksom på at du har en alarm på cyklen medfølger et par små stickers, der højst sandsynlig vil få de fleste til ikke at gøre forsøget.
AlterLock er primært til montering i bøsninger under flaskeholderen. Når der sidder en vandflaske, er den diskret og ingen vil opdage at den er der. Alternativt kan den sættes inde i saddelpinden men så er adgangen til opladning og lyden fra alarmen væsentligt besværliggjort.

Opsætning af din AlterLock er en enkel opgave, og skal kun gøres  én gang.  AlterLock aktiveres eller deaktiveres via en enkelt tydelig knap i appen. AlterLock kan konfigureres på et utal af måder, lige var en meget støjende og vedvarende alarm på 95 db der sikkert vil jage de fleste væk, til at være helt lydløs. En god mellemløsning er et enkelt advarsels bib når nogen forsøger at fjerne den. I lydløs tilstand får du kun en notifikation om at nogen rører ved cyklen.  Efterfølgende får du notifikationer om hvor cyklen flytter sig hen, eller om der bare er tale om en fejlalarm, f.eks ved at nogen kommer til at skubbe til cyklen.

Sixfox dækningen virker upåklageligt i Danmark også i udkanten hvor denne tester bor.  Af de mange GPS alarmer vi har prøvet er AlterLock afgjort den hidtil mest brugbare som er let at bruge og konfigurere. Et stort plus er endvidere at man ikke skal betale en ekstra abonnement for dækningen. Batteritiden er imponerende så det reelt set vil være muligt at finde sin cykel igen før tyven finder ud af at fjerne alarmen.

AlterLock er et godt supplement til tyverisikring af sin cykel og ikke mindst for dem som ofte stiller deres cykel ulåst i kortere perioder indenfor for forholdvis tæt rækkevidde, cafe besøg, indkøb m.m. For cykelmotionister som ofte bruger bilen til at transportere sig til og fra løb er den oplagt. AlterLock er et af de pt. bedste alternativer til dem som ikke vil slæbe rundt på en stor tung lås.

Konklusion
Alterlock er en glimrende alarm/GPS tracker og en af de første på markedet der reelt set er brugbar i forhold til at forhindre tyveri og få sin cykel igen. Den er et godt supplement til den traditionelle lås og en god sikring for dem  der ofte stiller sin cykel ulåst over kortere tid.

Link

CYKELPORTALEN