CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST af Blink/Steady Bikelight TEST af Blink/Steady Bikelight
Slut med selv at skulle tænde og slukke for cykellyset. Ved hjælp af en lille bevægelses- og fotosensor gør at du efter montage af... TEST af Blink/Steady Bikelight

Blink Steady Bikelight 05

De senere år har vi været vidne til en mængde nye spændende cykelprodukter. Mange af dem ville formodentlig ikke have set dagens lys, hvis det ikke havde været for crowdfunding.  Dette gælder også Blink Steady Bikelight der kom godt fra start i 2012.  Tidligere på året havde vi en omtale af Blink Steady Bikelight og det kom åbenbart producenten for øre, som venligst har udlånt os et eksemplar til en test.

Blink Steady Bikelight 06

Blink Steady Bikelight er designet og udviklet af Benjamin Cohen, Stuart Heys og Mark Sibenac. De har en baggrund indenfor industrielt design og robotteknologi.  Filosofien med Blink Steady er enkel. Der skulle være tale om en flot designet lygte som man en gang for alle monterer på cyklen og herefter stort set glemmer alt om den.

Specifikationer

  • Dimensioner:
  • Batterier: 2 stk AAA
  • Brændtid: 200 timer
  • Lysdioder: 2 stk 0,5 watt
  • Vægt: 61 gram
  • Saddelklampestørrelse: 25,5 – 27,2 mm og 30,8 – 31,8 mm
  • Farver: Sølv og sort
  • Pris: kr. 966,-

Blink Steady Bikelight 03

Afprøvning
Blink Steady kommer i en nydelig lille æske som foruden lygten også indeholder to AAA batterier, torch skuer og nøgler.  Lygten udbydes i to størrelser og to farver.  Testmodellen var til 27.2 mm saddelpind.  Klampen er saddelpinden er vinklet så lygten kommer til at sidde lige når den er korrekt monteret.  Beslaget skubbes ned over saddelpinden og når man har fundet den rette position spændes den lille skrue. Herefter monterer man de to batterier og bestemmer sig for om lygten skal lyse fast “Steady” logo opad eller blinke “Blink” logo opad.  Herefter sættes lygten fast på beslaget og skrues fast enten med de to unbraco eller torch skruer,  thats it…  I forhold til mange andre lygter på markedet er lygten specielt hvis man benytter de to små torch skruer væsentligt sværere at fjerne for pilfingre.

Blink Steady Bikelight 07

Slut med at skulle tænde lygten og beslutte om den skal blinke eller lyse.  Lygten tænder så snart det begynder at skumre, hvilket også betyder at den er tændt på mørke overskyede dage, hvilket er en god disposition. Så snart man rører cyklen tænder den og slukker igen efter godt 30 sek. når cyklen atter er i ro. Det betyder at man også har lys når man holder for rødt lys.  Lydioderne er to kraftige ½ watts typer og de giver rigeligt lys og opfylder med god meragen lovgivningen mht synlighed 300 meter bagud.
Med hensyn til valgt af almindelige alkaline batterier fremfor genopladelige siger folkene bag Blink Steady at det har været intentionen at lave en pålidelig lygte som kan holde i rigtigt mange år.  Her duer genopladelige batterier ikke og desuden kan man altid få fat i de små AAA typer.  Prisen på mere end 900 kr kan syntes høj men retfærdiggøres delvis af at du ikke skal ud og smide et par hundrede kroner efter et par billige lygter hvert år som alligevel ikke holder.  Men alligevel ville en mere realistisk pris nok have været omkring de 500 kr.,  ikke mindst taget i betragtning at den først og fremmest er henvendt til dagligdagscyklister som typisk bruger mellem 3 og 5000 kr på en cykel.

Blink Steady Bikelight 02

Konklusion
Blink Steady Bike Light er en flot designet cykellygte med en banebrydende teknologi som burde være standard på alle cykellygter. Det er befriende at have en lygten på cyklen som bare passer sig selv. Desværre er prisen alt for høj hvilket vil begrænse udbredelsen som kun vil være virkelige feinsmekere for hvem pris er underordnet.

Vurdering-3

Link

CYKELPORTALEN