CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: 3T Eye TEST: 3T Eye
Fiks lille passiv cykelcomputer som trækker og samler alle data fra dine eksterne enheder. Desværre har den én væsentlig mangel. Læs hvad vi... TEST: 3T Eye

3T-Eye04

3T Cycling er først og fremmest kendt for deres cykelkomponenter iform af styr, frem- og saddelpinde samt senest også hjulsæt.  3T Eye er en lille passiv cykelcomputer der opsamler sine data fra smartphonen og andet tilsluttet perifert udstyr som watt-, puls- og kadance sensorer.  Der vist ingen tvivl om at smartphonen er en fin opfindelse, men trods dens åbenlyse fordele som central kommunikationsenhed, er den ikke videre bekvem at have siddende på et cykelstyr primært pga. af størrelsen og at den er sart overfor stød og vand. Hardcore cyklister har forlængst taget skridtet fuldt ud og investeret i en seperat cykel GPS,  selvom det kan syntes lidt som en dobbelt disposition når telefonen har alle de samme funktioner.  Det er her 3T Eye kommer ind i billedet med en fiks lille passiv computer, der placeres på styret og henter al information fra smartphonen der så bekvemt og sikkert kan ligge i baglommen eller cykeltasken.

3T-Eye01

3T Eye kan sættes op på tre forskellige måder:  I traditionel Bike Mode parrer Eye sig automatisk med ANT+ sensorer. Det kan være pulsbælter, kadance og hastigheds sensorer og sensorer til wattmåling.  I Smart Bridge Mode, opsamles de samme data men sendes via Bluetooth 4.0 til en kompatibel sport app på smartphonen efter eget valg f.eks Strava eller Map My Ride. Endelig kan den i Smartphone Mode, udveksle data med 3T Cycling app  der både findes til IoS og Android og vise realtime data på displayet samt optage den kørte rute. Til denne test har vi brugt den sidste mulighed.

3T-Eye06

Specifikationer

  • Størrelse: 38 x 60 mm
  • Display: 25 x 32 mm
  • Display type: 3 liniers monokromatisk
  • Vægt: 25 g
  • Batteri: CR2032
  • Pris: godt 800 kr uden frempind

3T-Cycling-App01

Afprøvning
3T Eye er på størrelse med en almindelig traditionel cykelcomputer. Da den benytter Garmins beslag kan den monteres på flere måder. I pakken kommer den med 3T eget Barfly beslag som er tænkt til montage foran på frempinden. Selvom der følger en lille monteringsplade med, passer den kun til 3T egen frempind ARX II.  Herudover kan Eye også monteres på Integra frempinden. Alle andre må enten krybe til korset og købe en 3T frempind, eller købe et løst Garmin beslag. Barfly beslaget spændes med en lille skrue bag på den lille monteringsplade. Inden man spænder den helt fast kan man juster den op og ned i den for en rette betragtningsvinkel. Der er dobbeltbeslag så man kan vælge at have Eye siddende helt inde ved styret eller godt en cm ude. Der er tre knapper på Eye. En rund i midten hvor man tænder og to piletaster på hver side til navigering mellem de enkelte visninger. På bagsiden er en lille AC knap til nulstilling og reconnect.

Først installeres 3T Cycling App og Bluetooth slås til. Herefter finder Eye selv ud af resten.  Har man løse ANT enheder finden den også dem. Status ses på 3T Cycling App. Det smarte ved Eye er at den kun viser data fra de enheder man har tilsluttet, så man slipper for en masse nuller i visningen. Når man stopper går den på pause som vises i diplayet. Så længe der er forbindelse til telefonen kan man se alle data, som forsvinder når man afbryder. Herefter skal du ind på appen for at finde dem.
3T Appen er let at bruge og giver et godt overblik over alle ens træningsdata inkl kortfunktion over den kørte rute. Eneste mangel på selve Eye er en form for navigation f.eks med pile på displyet som viste retningen. Her må smartphonens stadig op af lommen, hvis du har miester orienteringen. En slutbemærkning til Bluetooth og GPS på smarthonen. Selvom man har slukket skærm så æder GPS og Bluetooth stadig meget batteri så hvis du skal køre meget lange ture over mere end 3 timer så kan du afhængig af din smartphones batteritilstand godt løbe tør.  Produktet er først og fremmest minded brugere af ARX II frempinden og andet 3T udstyr.

3T-Eye05

Plus
-Kompakt
-Let opsætning
-Lang batteritid
-3T Cycling App

Minus
-Navigation
-Prisen
-Passer kun med  3T frempind

3T-Cycling-App02

Konklusion
3T Eye er et godt bud på en passiv cykelcomputer som henter og samler alle data fra ens eksterne enheder og viser dem centralt på et lille display samt overfører dem til 3T Cycling App. Langt hen er vejen er produktet vellykket, men mangler lige det sidste i at kunne udnytte de væsentlige GPS data for helt at komme i mål.  3T Cycling Appen hører afgjort til en af de bedre på markedet med god overskuelighed.

Vurdering-3

3T-Eye07

Link

CYKELPORTALEN