CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Stor succes for Falster Rundt Stor succes for Falster Rundt
312 cyklister og 3 på rulleskøjter deltog i Sundgruppens Motionscykelløb Falster Rundt. De fleste tog den lange rute rundt om Falster, mens 93 indviede... Stor succes for Falster Rundt

Falster-Rundt-01

312 cyklister og 3 på rulleskøjter deltog i Sundgruppens Motionscykelløb Falster Rundt. De fleste tog den lange rute rundt om Falster, mens 93 indviede den nye Panoramarute Kyst til Kyst

Vejret var helt fantastisk med sol fra morgenstunden, da det vrimlede med aktive cyklister i Brandmuseets gård til indskrivning fra kl. 7.30 søndag morgen, 10. august. 212 havde tilmeldt sig forud, og det gode vejr trak yderligere 100 deltagere på dagen samt 3 friske fyre på rulleskøjter.

Flere var kommet langvejs fra, bl.a. fra Sjælland, Fyn og Jylland. Blandt deltagerne var også en hel del cykelgrupper, bl.a. cyklister fra Tour de Taxa gruppen, cyklister som i år eller tidligere har cyklet turen fra Danmark til Paris. Alle var mødt op for at deltage i den meget flotte og naturskønne cykeltur rundt langs kanten af Falster og kyst til kyst turen fra Guldborgsund til Marielyst.

Falster-Rundt-02

Vokser år for år
Det er 7 år siden, Sundgruppen første gang arrangerede Falster Rundt løbet.    Hvert år er der kommet flere til, og især er deltagerantallet blevet forøget for 3 år siden, da vi etablerede en Asfaltrute, som siden har tiltrukket mange på racercykler. Sidste år deltog 140 cyklister.  ”Vi forventede i år en stigning i antallet af deltagere, fordi vi har øget markedsføringen med hjælp fra de mange sponsorer. Desuden har vi ud over de trykte medier også gjort brug af de elektroniske medier. Vi havde derfor købt mad og drikke ind til 250. Men vi havde ikke forestillet os over 300, så vi måtte købe ekstra forsyninger søndag morgen”, siger løbsleder Birgitt Bjerre.

Panoramaruten Kyst til kyst på 42,5 km havde 93 deltagere. Motionsruten langs Falsters kyster på 130 km havde 53 deltagere og på den længere asfaltrute på 143 km cyklede 154 deltagere.    De første cyklister fra Asfaltruten var allerede i mål godt 14.15 og de sidste kl. 18.45. Alle fik ved hjemkomst pølser, brød og kartoffelsalat, skummende fadøl og vand samt en goodie-bag med oplysninger om aktiviteter i vores by, så de kan få lyst til at komme igen. Desuden information om næste års løb 9. august 2015.

Falster-Rundt-03

Manglende skiltning
 ”Generelt er vi meget tilfredse med løbenes afvikling, men der var desværre et par svipsere”, siger Birgitt Bjerre.  Asfaltruten var mærket med blå pile opsat lørdag aften. Pilen ved Kjørups kro var blev fjernet i løbet af natten, hvor den var smidt ind i en have, så de fleste fik en tur på over 150 km.  Kyst til kyst ruten manglede desværre de fra myndighederne lovede skilte, så mange cyklede forkert. En gruppe cyklister røg helt ud af tangenten og måtte fra Tingsted finde tilbage til Idestrup. Der var en del punkteringer og et styrt på skinnerne ved Radbjerg, som gav en del hudafskrabning, men ellers var deltagerne forskånet fra uheld.    ”Alle som tog hele turen rundt, var i fin form og roste turen højlydt. Falster rundt var en stor naturoplevelse, og der var stor tilfredshed med den gode servering undervejs”, siger Birgitt Bjerre.

Link

CYKELPORTALEN