CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Silca genopliver en cykelpumpe klassiker Silca genopliver en cykelpumpe klassiker
Hvis du helt har droppet de smalle landevejsdæk, er Silca Terra sandsynligvis den eneste fodpumpe du behøver. Silca genopliver en cykelpumpe klassiker

Det hæderkronede italienske brand Silca var langt forud for sin tid med kvalitets cykelpumper. Fra 1960 til 1970 havde de deres glansperiode, men fik det senere svært på grund af den øgede konkurrence af billige fjernøstlige produkter.  I 2013 besluttede de at sælge det gamle familefortagende til en af branchens veteraner Josh Porter,  vi tidligere har berettet om og som du kan læse her.

Silca genopliver Terra, en højvolumen, lavtryksspecifik gulvpumpe.

Det var i 1988, da SILCA begyndte at udvikle en højvolumenpumpe med en lavtryksmåler til at opfylde behovene for denne helt nye kategori af cykler dengang, MTB.

Den fik navnet Terra og var den første af sin slags: højvolumen, lavtryksspecifik pumpe til større dæk. Nu, 34 år senere, genintroducerer SILCA Terra-konceptet med ny og spændende teknologi, der gør det muligt ikke kun at være verdens mest raffinerede lavtrykspumpe, men også at opretholde højtrykskapacitet.

Ved at bruge en ny ikke lineær måleskalateknologi har Terra-pumpen brugerdefinerede indvendige målere til at skabe en måler, der giver mulighed for 0,5 psi præcision i den lave ende af intervallet, der stiger til 1 psi præcision i den høje ende af intervallet (120 psi). Dette unikke design giver mulighed for en måler med en samlet kapacitet på 120psi, men alligevel indeholder 50 % af målerens overflade 0-30psi (0-2,1 bar).

Hvis du helt har droppet 25 mm dæk, er det sandsynligvis cykelpumpen for dig til allroad, gravel og mountainbike.

Terra bibeholder SILCAs berømte helmetal konstruktion med håndtag i asketræ, men bryder den traditionelle SILCA-form med en unik håndtagsbetjent chuck baseret på SILCAs eget prisvindende Tattico minipumpe patrondesign. Denne fuld metal-patron bruger en vendbar endehætte med gevind til at skifte mellem presta og schrader og indeholder en inline trykudluftningsknap. Læs mere på Silcavelo officielle hjemmeside.

Link

 

 

CYKELPORTALEN