CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Silca på det danske marked Silca på det danske marked
Det hæderkronede italienske brand Silca vil fremover blive distribueret gennem Hartje Ebsen i Danmark. Silca på det danske marked

Har du kørt cykel siden morfar var ung kender du sikkert det italienske mærke Silca. Ja måske har du ovenikøbet ejet en af deres legendariske fodpumper Silca SuperPista.  Silca blev grundlagt i 1917 af Felice Sacchi. De var blandt de første til at sætte et manometer på en fodpumpe og deres første højtrykspumpe til montage på cyklen, var langt forud for sin tid. 

Silca har altid været kendt for sin næsten kompromisløse tilgang til materialer og holdbarhed.  Det er derfor ikke ualmindeligt stadig at finde fuldt funktionsdygtige pumper fra perioden 1960 til 1970. 

De senere år har Silca haft det svært med den øgede konkurrance af lavpris pumper. Hidtil har fimaet været et rent familifortagende men i august 2013 besluttede grand sønnen   Claudio Sacchi at sælge firmaet til Josh Porter, der  gennem 14 år var teknisk chef hos Zipp og været fan af firmaet siden han købte sin første Silca pumpe i 1990.

Året efter flyttede firmaet til Indianapolis i USA hvor branded er blevet genopbygget både med de klassiske Presta pumper men også med en række nye værktøjs produkter hvor den håndværksmæssige standard og holdbarhed stadig er det primære fokus område.  Nok derfor bliver Silca produkter heller aldrig nogen dusinvare til discountpriser.

I forbindelse med at Herman Hartje har fået distributionen af Silca på det tyske, østrigske og danske marked, vil produkterne fremover få en større tilstedeværelse i de danske cykelbutikker. Distributionen i Danmark foregår gennem Hartje Ebsen. 

Link

 

CYKELPORTALEN