CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Schwalbe lancerer cykelslange uden gummi Schwalbe lancerer cykelslange uden gummi
Med Aerothan præsenterer Scahwalbe den første ikke gummibaserede cykelslange. Schwalbe lancerer cykelslange uden gummi

I disse Tubeless tider hvor alle skal være med på beatet og  cykle uden slanger, lancerer Schwalbe en cykelslange helt uden gummi.  I den letteste udgave vejer den kun 41 gram samtidig med at den skulle være  mere modstandsdygtig mod punkteringer.

Den nye slange har været længe undervejs og ikke uden problemer. De første prototyper blev vist på Eurobike tilbage i 2015.  Siden har Schwalbe arbejdet sammen med BASF omkring optimering af den nye teknologi.

Aerothan er en gennemsigtig slange produceret i  thermoplastisk polyurethane som skulle have lav vægt, og høj modstandsdygtighed mod punkteringer. Samtidig har det også en stor trækstyrke og nogle meget fine dæmpende egenskaber. Efter samarbejdet med BASF er varmebestandigheden også gjort så god at den nu kan bruges på hjul med fælgbremser. Den er testet til at kunne holde ved 150 grader med 78 kph. Endelig er både slange og ventil genanvendelig.

Aerothan slangen får i 8 forskellige udgaver til landevejscykling, gravelcykling, dagligdags- og turcykling samt mountaimbike. Den letteste udgave vejer 41 gram og passer til 700 c dæk med en bredde mellem 23 og 28 mm.

Schwalbe har testet de nye slanger mod glasskår, og sylespidse metalstykker. For at punktere en slange kræves et tryk på 47 Newton hvilket er dobbelt så meget som de øvrige materialer de har testet.

Schwalbe har også udført en såkaldt  guillotine test der skal efterligne et snake bite. Her er Aerothan slangen igen bedre end både butyl, latex og andre syntesiske slanger.

Endelig siger Schwalbe at når slangen endelig punkterer holder den på luften længere end en den standard slange. Den holder også bedre formen så man forsigtigt kan cykle videre på flad ring. Naturligvis kan den stadig ikke konkurrere med Tubeless selvreparerende egenskaber.

Den nye slange er tænkt som et billligere alternativ til dem som stadig gerne vil bruge dæk og slange eller har et hjulsæt som ikke er kompatibel med tubeless dæk.  Materialets dæmpende egenskaber gør også at du kan benytte lavere dæktryk ala det som er muligt med tubeless

Den nye slange kan kun lappes med en særlig selvklæbende lap, uden først at skulle slibe overfladen.

Schwalbe har været så venlig at sende os et testkit, som vi snart vender tilbage med om vores oplevelser af den nye slange.

Link

CYKELPORTALEN