CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Samarbejde viser vejen Samarbejde viser vejen
National trafikpris til Frederikshavn: Cykler skaber integration Samarbejde viser vejen

Her ses John Rasmussen modtage en personlig anerkendelse for sit arbejde af GF Nords formand, Jens Jørgen Vinther.

Resten af Danmark kan lære af de gode erfaringer i Frederikshavn. Her har man i fællesskab  fundet en spændende opskrift på, hvordan cykling, trafiksikkerhed og integration i lokalsamfundet kan gå op i en højere enhed gennem hjælp til selvhjælp, lyder det fra formand for GF Fondens trafikpriskomite, Jesper Sølund.

Frederikshavn Kommune modtager fredag den 1. juni den nationale trafikpris fra GF Forsikrings fond. Prisen gives for et tværgående samarbejde mellem Park og Vej, Projekt og Integration, modtagerklasserne og AOF Sprogcenter Nord. Projektet samarbejder med et cykelværksted, hvor en frivillig sætter cykler i stand og giver dem til integrationsborgere, der har transportbehov i nærområdet.

En indsats, som kommunen nu høster GF Fondens nationale trafikpris for. Med anerkendelsen følger 148.500 kroner, der blandt andet bruges til at formidle viden om sikker adfærd i trafikken til integrationsborgerne og til at dele erfaringerne med andre dele af landet.

Program for prisfesten
13.00-13.15: Velkomst ved borgmester Birgit Hansen (S)
13.15-13.25: Tale ved Jesper Sølund, formand for GF Fondens trafikpriskomite, dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik
13.25-13.35: Overrækkelse af GF Trafikpris ved Jens Jørgen Vinther, formand for GF Nord
13.35-13.50: Uddeling af cykler ved John Rasmussen og Bajro Terzic.

Fra 13.50 og frem til 14.30 er der diverse aktiviteter for de fremmødte. Man kan få tjekket sikkerheden på sin cykel, prøve en cykelbane og tage cykelprøven, og der er mulighed for at vinde små præmier.

Hjælp til selvhjælp
Det er første gang, at et projekt i Vendsyssel modtager den nationale trafikpris. GF Trafikpris gives hvert år til initiativer, der fremmer trafiksikkerheden i Danmark ved at anvise konkrete lokale løsninger, der kan udbredes til andre dele af landet. Prismodtagerne vælges af en trafikfaglig komite, hvor Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, er formand.

Læs mere om trafikfonden her.

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN