CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ritchey Breakaway Ritchey Breakaway
Innovation for en hver pris, men ikke for mountainbike legenden Tom Ritchey som stadig er trofast mod mange af sine oprindelige værdier. Ritchey Breakaway

Ritchey-BreakAway-01

I vores så omskiftelige tider hvor alle siger “innovate or die”, er der stadig bevis på at det modsatte skam stadig kan være vejen til succes. Bliver man ved længe nok, og er tro mod sit oprindelige udgangspunkt med en vis portion is i maven så bliver “gammelt” moderne igen.  Mountainbike legenden Tom Rithey har altid sværget til stål som det foretrukne stelmateriale, selvom han et par gange har tvivlet lidt i troen og har kastet sig over kulfiber og titanium, men mest af nysgerrighed, for han er stadig overbevist tilhænger af stålet.

Ritchey-BreakAway-02

Flere og specielt de helt unge er begyndt at søge efter en identitet og noget af det oprindelige. Nogle kalder det nostalgi andre retro, men det rokker ikke ved at der er noget befriende ved et materiale og en forarbejdning som er simpel at man med en smule mekaniske snilde selv kan producere det ude i garagen, fremfor en masse kemi og matematisk voodoo ved en ja undskyld mig “plastikramme”, designet på en computer og spyttet ud på en fabrik i Kina i tusindtal.

Ritchey-BreakAway-03

Naturligvis bliver stålrammer eller en hvilken som helst anden rammetype også spyttet ud på en fabrik i Kina eller Bulgarien, men det er alligevel mere low tech.

Ritchey Breakaway er et gammel ide fra Tom Ritchey afledt af et personligt behov til at kunne have sin cykel med på hans mange rejser på en mere bekvem måde. Ved at dele rammen på to stategiske steder ved saddelpinden og lige foran krankboks i skrårøret kan rammen deles i to så den kan være i en kuffert som ikke er større end at den normalt accepeteres som normal bagage.

Du finder test af et par andre cykler med Break Away teknologien her 

Ritchey-BreakAway-04

Break Away fås i tre udgaver en stål racer, en stål cross og en kulfiberracer. Tidligere var det Bike Toys som var nordisk grossist på Ritchey. Denne er nu overtaget af norske JBS Sport som dækker hele Skandinavien.
Link

 

CYKELPORTALEN