CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Maybe I am a dreamer… Maybe I am a dreamer…
Norsk Velomobil er et visionært bud på bilens afløser. Velomobilen har verdenspremiere i Tyskland til foråret... Maybe I am a dreamer…

Maybe I am a dreamer – but not the only one. Podbike har indgået et joint venture med Storck Bicycles, for at få skub i deres velomobil

Alverdens storbyer kæmper med stadig alvorligere trængselsproblemer, som IKKE kan løses, men bare bliver stadig værre, ved at producere flere og flere biler og anlægge flere og flere motorveje. Desværre forsvinder privat bilismen nok ikke af sig selv, og systemet skal formodentlig bryde fuldstændig sammen, før politikere og andre beslutningstagere vil indse og begynde at tænke mere langsigtet og fremsynet. Men det primære er stadig at du som enkelt individ prøver at ændre adfærd og gøre en forskel inden korthuset kolapser helt.  En mindre biltur om ugen og transport på en anden måde vil gøre en kæmpe forskel.

Det er sikkert utopi at tro at cyklen i traditionel udformning er løsningen. Dertil er menneskeheden nok for magelig og doven anlagt. Men en elektrificeret pedaldreven firehjulstrukket Velomobil kunne være et godt bud, blandt mange, på en ny transportform, der både fylder og forurener mindre, og har en sundhedsmæssig gevindst for dit helbred.

Forrige år viste nordmændene bag Podbike den første prototype, og er nu klar til den første nul serie.  Podbike er en firehjulet Velomobil hvor det bagerste hjulsæt kan løftes så indstigning bliver lettere. Podbike hare lavere vindmodstand end en traditionel vindoptimeret racercykel, og tilmed plads til et barn i kabinen sammen med føreren. Podbike er klassificeret som EU Pedelec, men med større sikkerhed end eksisterende Velomobil konstruktioner. Motorsystemet er med to separate motorer trækkende på for og baghjul og elektronisk styret.

Men Podbike er mere end bare en Velomobil. Det er en systemløsning, hvor et modulopbygget garageanlæg, hver med plads til fire Podbikes indgår i en smart og kompakt parkerings koncept til tæt bebyggede boligkomplekser.

Prisen på vidunderet er forbavsende lav, godt 4500 Euro, men det er kun begyndelsen, da den er meget let at masseproducere og kan distribueres og sælges som et IKEA møbel.  Det betyder at prisen vil kunne komme endnu længere ned. Podbike er et visionært produkt som vil gøre op med vores forestilling om at bilen er den eneste løsning og verden har brug for sådanne visionære produkter, der for alvor kan flytte grænser…

Endnu er det sparsomt med de tekniske specifikationer, men Podbike første serie producerede eksemplar vil blive præsenteret på Specialradmesse i  Germersheim i april måned. Cykelportalen vil være tilstede, så glæd dig til en rapport fra den alternative cyklismes frodige og iderige univers, på verdens største messe for specialcykler, og forhåbentlig meget mere om den nye Podbike.

Link

CYKELPORTALEN