CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Pedaldrevet Pavemobil Pedaldrevet Pavemobil
ETA Environmental Transports Association har udviklet en pedaldrevet Pavemobil til Pave Frans den første. Pris 1.547.927,50 dkr Pedaldrevet Pavemobil

pedal-powered-Popemobile-Infographic-web

Pave Frans den første, der allerede har opnået ry som en beskeden mand, der tager bussen og selv laver sin mad, vil tage endnu et skridt i retning af et omdømme som folkets pave. Ifølge ETA der er en miljøvenlig transport organisation, skulle han have bestilt en pedaldrevet Pavemobil.

ETA siger at den skudsikre pedaldrevne Pavemobil vil have en pris på omkring 1.6 mill. dkr. hvilket er cirka det halve af hvad hans nuværende motordrevne udgave koster.  I kontrast til den eksisterende 5-liters benzindrevne V8 er den pedaldrevne udgave lydløs og næsten emissionsfri  (afhængig af energi indtagelsen fra chaufføren, den cyklende præst).

Den nye grønne Pavemobil har:

• 8mm skudsikker Plexiglas vinduer

• Sol paneler på taget der driver air condition og oplader hovedbatteriet

• Operationel hastighed 10 km/t med mulighed for elektrisk boost op 62 km/t

• Lav energipærer i loft og gulv til at illuminere hans hellighed

• Skudsikker sidepaneler i titanium og keramik

• Indbygget iltforsyning

ETA’s Yannick Read, siger: “Cykling er det perfekte bindeled – et transportmiddel så fredfyldt og praktisk og en helt passende måde for en pave at rejse på.  Pavemobilens grønne image er det perfekte image til en pave som ønsker at være folkets pave. ”

Tiden vil vise om Pave Frans virkelig udskifter V-otteren med himmelsk pedalkraft.

Link

CYKELPORTALEN