CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Shimano 105 gruppe samt nye hydrauliske bremsegreb. Ny Shimano 105 gruppe samt nye hydrauliske bremsegreb.
Shimanos nye 105 gruppe får som forventet en funktionel upgradering så den nu er på linie med sine større og dyrere søskende. ... Ny Shimano 105 gruppe samt nye hydrauliske bremsegreb.

Shimano 105 group 02

Shimanos populære 105 landevejsgruppe får en opgradering så den funktionelt og feauture mæssigt nu er på linie med Dura Ace og Ultegra men til mere økonomisk overkommelig pris. Den nye 105 har fået nummerserien 5800.  De største nyheder er 11 speed gearing,  en lettere totalvægt, bedre og mere præcist gearskifte og bedre bremsekraft.

Gearskiftet er blevet mere præcist (det er det nu også på den eksisterende 5700 serie) takket været polymer coatede kablerog redesign af sifter og greb. Det er tydeligt at Shimano går ind for systemintegration ( for at holde konkurrenterne væk) og hver enkelt del er bygget til at fungere bedst sammen med de øvrige Shimano dele)   De nye geargreb er blevet mere ergonomiske og kan tilpasset forskellige håndstørrelser med op til 10 mm.

Det karakteristiske firearms kranksæt er hentet fra Dura Ace. Det giver større stivhed og bedre kraftoverførsel. Med kun en boltdiameter kan kranksættet tilpasses med både compact og traditionelt klinger.De føs i størrelser 34, 36, 39, 50, 52 og 53.  11-speed kassetten har et tæt gearspand og kommer i tre udgaver: 12-25, 11-28, 11-32.  Kæden er behandlet med Shimano’s SIL-TEC coating som skulle betyde mindre gnidningsmodstand og mindre slid under alle forhold.

I sammenligning med den hidtidige 105 gruppe (5700) er bremsekraften forøget med 10%.  Dette på grand af en ny symmetrisk dual-pivot brake caliper. Bremserne har plads til dæk helt op i størrelse 28c og fås nu også i en direct mount version som bruges på flere TT cykler (BR-5810). Gruppen kommer både i en sort og sølv version  og forventes på merkedet i juni måned. De danske priser var ved redaktionens slutning ikke oplyst.

Shimano Hydraulic brake

Sidste år lancerede Shimanos hydrauliske skiveremser til landevej som fungerede med de elektroniske Di2 udgaver af DuraAce og Ultegra.   Nu supplerer Shimano de samme komponenter men med bremsegreb til de mekaniskegrupper. Det er lykkedes Shimano at få placeret cylinderen i bremsegrebet så det er næsten identisk med den wirede udgave.  Flot ingeniør arbejde…   Systemet passer til både DuraAce, Ultegra og den nye 105 gruppe.  Kik i vores billedgalleri for alle de nye Shimano komponenter.

Shimano 2014 line up

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN