CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Liebhaver MTB sko fra Specialized Liebhaver MTB sko fra Specialized
Sytten kroner grammet skal du slippe for Specialized nye top MTB sko EXOS EVO XC Liebhaver MTB sko fra Specialized

Specialized har brugt meget af den samme teknologi fra deres top landevejssko EXOS der kun vejer 99 gram.  Den nye S-Works EXOS EVO er den letteste offroad sko Specialized nogensinde har udviklet.

For at komme dertil tager EXOS EVO mange af teknoloogierne fra  EXOS skoen med en proprietær Dyneema-bundne overdel, der kan modstå stort stræk og vejer mindre end tidligere S-Works overdel. En centralt monteret BOA Li2-skive bruges til at give bedre mikrojustering og pasform. Specialized siger, at de også bruger en reimagined tåboks, der bruger en ærme, der strækker sig komfortabelt over toppen af ​​tæerne og forfoden, samtidig med at der opretholdes plads til bevægelse og bøjning.

I stedet for en traditionelle termoplastiske hæl bruger EXOS-linjen Dyneema Cubic Tech og et lagdelt design til at fremstille en hæl, der er lige så lodret stiv, men formodes at forme bedre til foden for forbedret pasform. Den er også lettere. Som Specialised’s manager for fodtøjskategori, Stephen Quay, fortæller er Cubic Tech en speciel blanding af Dyneema-fibre, der kan orienteres i specifikke retninger for at forhindre strækning i alle retninger.

Teknologien bruges også i faldskærme til rumfartøjer og spinnaker-salg til racingsejlbåde, så den kan holde op til selv verdens stærkeste sprintere.

Til trods for en meget lav vægt benyttes stadig en XC FACT carbon sål med et stivhedsindeks på 13. Herudover er skoen forstærket i næsen.

Den nye MTB sko udbydes i imponerende mange forskellige størrelser fra 36 til 49.  Prisen for den 232 gram lette sko er skyhøje kr. 3.999,-

Link

CYKELPORTALEN