CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lazer introducerer KinetiCore i deres nyeste hjelme Lazer introducerer KinetiCore i deres nyeste hjelme
Less is More er den nye statement i hjelmsikkerhed Lazer introducerer KinetiCore i deres nyeste hjelme

Lazer har genoplivet debatten om sikkerhed i cykelhjelme med deres proprietære KinetiCore-teknologi, der nu er en integreret funktion i flere af deres nye hjelme. Foreløbig  Vento og Strada landevejs modellerne.  Jackal til MTB og  Cityzen til dagligdagscyklisten og endelig i to nye børnehjelme  Nutz og Pnut.

KinetiCore-konceptet tager udgangspunkt i Les is More princippet hvor alt unødvendigt  EPS på strategiske steder er fjernet for at skabe blokke af variabel størrelse og form af det energiabsorberende materiale.

Det kan bedst forklareres for det vi kender fra bilindustrien med særlige impact/krølle sammen zoner.  De fleste kender den efterhånden meget udbredte  MIPS der håndterer  rotationspåvirkninger.

En MIPS liner en hjelmskal at bevæge sig 10-15 mm i enhver retning uafhængigt af rytterens hoved i kraft af velplacerede elastomerer, hvilket reducerer de rotationskræfter, som hjernen oplever under et sammenstød. Foringen er i det væsentlige en tilføjelsesfunktion, fastgjort til hjelmens fastholdelsessystem for en individualiseret pasform.

Lazer KinetiCore-teknologien siges at opnå et resultat, der kan sammenlignes med MIPS med hensyn til dens evne til at reducere rotationskraften, men mekanismen er en ganske anden. Under et sammenstød er det meningen, at blokkene af EPS, der er i kontakt med rytterens hoved, skal bøje sideværts og/eller krølle ned for at reducere energi, der overføres til rytterens hoved i tilfælde af både direkte og roterende sammenstød.

KinetiCore-konceptet betyder, at der faktisk er mindre EPS mellem hovedet og hjelmens ydre skal. Men, det er pointen. Formen af ​​blokkene, deres overfladeareal til volumenforhold og deres specifikke arrangement i hele hjelmen går sammen for at gøre den mere effektiv end en sammenlignelig hjelm med et traditionelt lag af EPS af ensartet tykkelse.

Der er en række bonusfordele ved denne Less is More tilgang, primært bedre ventilation Fjernelse af EPS åbner op for ekstra kanaler, hvorigennem luften kan strømme, hvilket forbedrer afkølingen for en mindre svedig, mere behagelig tur. Lazer fortæller os, at Jackal KinetiCore tilbyder en 5,2 % stigning i køleeffektiviteten i forhold til Jackal MIPS.

Link

 

CYKELPORTALEN