CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kan en FATBIKE være sund fornuft ? Kan en FATBIKE være sund fornuft ?
Tumbleweed Prospector er en FATBIKE der er konstrueret ud fra sund fornuft og som kan udstyres med standardkomponter som vi har kendt gennem 30... Kan en FATBIKE være sund fornuft ?

prospector04

Daniel Molloy og hans team har tænkt sig godt om, da de konstruerede Tumbleweed Prospector. En cykel som er blevet til i ren frustration over hvordan de fleste cykelfabrikanter gang på gang sætter funktionalitet og etablerede standarder over styr i kampen for i hele tiden at være trendy.

Prospector bruger i modsætning til alle andre Fatbikes en standard 73 mm krankboks, og kan monteres med alle hjultyper og komponenter, efter de eksisterende standarder som har præget markedet de sidste 30 år, og som er til at få fat i, når du står ved kanten af verden og cyklen bryder sammen. Godt tænkt og en klar afstandtagen fra den hype som præger branchen disse år.

prospector02

Rammen kan klare dæk op til 4″ og er konstrueret til at bruges både med Rohloff gearnav og med udvendige gear.  Ved at konstruere rammen omkring den klassiske 73 mm krankboks opnår man den lave Q faktor som er afgørende når man skal cykle langt og længe. Desuden kan uden videre bruge alle standard MTB kranksæt.

prospector03

Rammen er i klassiske Cr.Mo rør.  Alt i fittings til bagagebærer og vandflasker. Cyklen er velegnet til alle former for Bikepacking. Den faste forgaffel er korrigeret for en 100 mm affjedringsmodel. Traditionel 135 mm akselafstand og passer til hjul/dæk 26×4″  på 65mm fælge (Rohloff SPEEDHUB or singlespeed), 29×3.0″ på 50mm fælge og 27.5 x3.25″ på 50mm fælge.
Optimeret til  24-38 dobbelt kranksæt eller 24-32-42 Triple. Prisen for et rammekit er omregnet godt kr. 10.000,-

prospector05

Link

CYKELPORTALEN