CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra den franske sol Nyt fra den franske sol
Franske Sunn viste et frisk bud ud i "do it all" trenden, som bringer konceptet en del længere, end hvad vi normalt oplever... Nyt fra den franske sol

 

I jagten på reelle nyheder og innovation, kan man, hvis man lod kynismen råde, reducere Eurobike messen 100.000 m2 produkter til ganske få, der sikkert ikke ville fylde mere end maksimum en udstillingshal.  Sådan er verden jo ikke skruet sammen, i jagten på omsætning og en mulig levevej. Men ligesom producenterne gerne vil sælge deres produkter vil man som medie junkie, også gerne jagte “noget nyt” ud over de sædvanlige ens cykler i forskellige farver.

Franske Sunn er en af de udstillere, man som dansker næsten altid går forbi, fordi de er svære at opdrive gennem de sædvanlige distributions og forhandlerkanaler, trods at de er et betydende brand på hjemmemarkedet.
Sunn er kendt i inderkredse af BMX og mountainbikemiljøet, men også for at have udviklet adskellige nicheprodukter til rekordforsøg, hvor de mere spektakulære af slagsen, omhandler Downhill Show Biking.

Hvis det skulle have forbigået den opmærksomme læser så har Gravel/Do it all trenden, taget alle med storm, og en mængde af de store producenter har i en fart omrokkeret en smule på eksisterende designs og rammer, med nye navne og udstyr, uden på nogen måde at frembringe noget revolutionerende, hvilket idag næsten syntes som en umulig opgave. Netop revolution er franskmændene jo kendt for, ihvertfald  historisk set, men alligevel var det lidt overraskende at se deres bud på en ny MultiUseBike.

Sunn har haft det svært de senere år og i 2013 gik de konkurs. Efter en økonomisk saltvandsindprøjning, nye ejere og en ny forretningsstrategi, er de igen på cykelbanen med mere end 30 nye cykelmodeller.

Revolutionen, for at blive i terminologien, kommer afgjort fra deres nye model Special, der umiddelbart ligner en moderne aero optimeret landevejsracer. Men den er meget mere end det, og en rigtig flot eksponent for hvor langt man kan komme med noget intelligent udviklingsarbejde og konstruere kun en’ ramme, der kan udstyres på et utal af forskellige måder.

Special bygger på en Monoque kulfiberramme og forgaffel med et visuelt meget karakteristisk design med kraftige firkantede rørprofiler.  Rammen kan valgfrit udstyres med de trendy 650B hjul og stor volumen dæk, eller  700C hjulsæt og lille volumen racerdæk. En smart detajle er at den både kan udstyres med skivebremser eller fælgbremser. Dette gøres elegant med udskiftelige dækplader, så det rene design bibeholdes. For at tilgodese forskellige preferancer omkring kørestilling har Sunn udviklet en løsning med udskiftlige blokke der skrues fast direkte i rammen, og på den måde hæver eller sænker styret. Det er en mere elegant løsning, end de meget udbredte spacere, mange bruger mellem styr og styrfitting. Indtil videre lancerer Sunn den nye Special i tre udstyrsvarianter og fire størrelser. På spørgsmålet om den vil blive solgt som løst rammekit, hvad den syntes oplagt til, med dens mange muligheder for individuel komponent setup, var svaret for nuværende NEJ.

Sunn er igang med en større omstrukturering af deres salgs- og distributionsled, og hører gerne fra forhandlere og distributører, der kunne have en interesse i at udbrede mærket på det skandinaviske marked.

Link

 

 

 

 

CYKELPORTALEN