CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Innovativ elcykel har officiel præsentation i Berlin Innovativ elcykel har officiel præsentation i Berlin
Lemo Future er cykel både med og uden el på en anderledes måde - en slags "to i en" cykel Innovativ elcykel har officiel præsentation i Berlin

Cykelportalen har altid været fortaler for de cykler og producenter der tænker lidt mere ud af boksen og åbner op for nogle cykelprodukter der gør tingene på sin egen måde og giver ny funktionalitet.

Det er en smule skuffende at det aldrig er fra de store veletablerede cykelbrands som er udbredt hos størsteparten af de danske cykelhandlere, at de store nyskabelser kommer og at branchen som helhed ikke åbner mere op  og tager flere nye inovative producenter ind.

Høj vægt og modstand fra motorindgrebet er den største forhindring for de cyklister, der størstedelen af tiden cykler uden hjælp.  Bevares man kan slukke motoren men skal stadig slæbe rundt på en masse dødvægt og unødvendig modstand fra motortransmissionen.

Lemo Future kalder selv deres nye elcykel for E-Volution

Tyske LEMO er seneste eksempel på en ny producent der tænker lidt længere og går mere radikalt til værks for de brugere der primært gerne vil have en elegant og let pedaldrevet cykel, men også have muligheden for lidt motorhjælp ind imellem.  En slags 2 i 1 cykel,  om man vil… Det smarte er at du kan købe den, først som en almindelig cykel og senere tilkøbe elkittet.

Cyklen er udstyret med en ny navmotor der har en mekanisk afkobling af motorindgrebet der håndteres blot ved at dreje en ring på selve navet. Batteriet er en fiks taske som skydes på plads inde i rammen.  Optisk fremstår Lemo stadig mere som cykel end elcykel, noget som, tro det eller ej stadig betyder rigtigt meget for mange cyklister.

Lemo One fås i tre størrelser og to rammeudformninger, traditionel diamantramme og en mere universel slope ramme udformning, Der er to farver, grå og hvid.

Som det er standard idag har den integreret lys og kabelføring. Dog havde det været rart med bæltedrev for at gøre den så vedligeholdelsesfri som muligt. Cyklen kan forudbestilles til levering i starten af det nye år.

Men for dem som gerne vil se cyklen og have lejlighed til at prøve den,  præsenteres den officielt i Berlin fredag den 25 november.  Alle er velkommen, hvis man er på disse kanter.  Læs mere om Lemo på nedenstående link til deres officielle hjemmeside.

Link

 

CYKELPORTALEN