CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelbukser er en uundværlig del af cyklistens beklædning. Men i nogle situationer er det ikke særlig hensigtsmæssigt at gå rundt i et par stramt...

Cykelbukser er en uundværlig del af cyklistens beklædning. Men i nogle situationer er det ikke særlig hensigtsmæssigt at gå rundt i et par stramt siddende cykeltights.

Multifunktions beklædning kan være løsningen. Umiddelbart ligner Gonso Dakota et par almindelige lette lærredsbukser. Men der gemmer sig flere interessandte funktioner i disse bukser.  Bukserne er det man populært kalder 3 i 1.  Altså  tre funktioner i en og samme bukse.

Opbygning.
Inden i bukserne sidder et par korte aftagelige cykelbukser med sømfri elastisk og siddepolster.
Selve buksen er med aftagelige ben med reflekser.
De fås i  5 størrelser fra  S, M, L, XL, XXL.

Materiale
Bukser er i et materile kaldet HIGHTEX-PRO som er let strækbart. De indeholder 85% Polyamid og 15% Elastan.

Cykelbukser indeholder noget kaldet MERYL-SOFT
De indeholder 88% Polyamid og 12% Elastan.

 

Egenskaber:
– bi-elastisk tekstil konstruktion
– formbestandig
– åndbar
– vind og vandafvisende
– ekstrem holdbar

Fås i farverne: sort, grå og beige. Vi har afprøvet den grå model.
Bukser kan vaskes i vaksemakine ved 30 grader, men ikke centrifugeres. De lufttørre hurtigt.

Afprøvning.
Buksen er med elastik i livet og lynlås.  Elastikken kan strammes/løsnes ved hjælp af en indsyet  snor.  Cykelbukserne ligner en ordinær kort cykelbuks, så den kan også bruges alene som almindelig cykelbukse. Den klikkes fast i buksen ved hjælp af 12 små snaplåse. Specielt siddeindlægget i kunststoflæder imponerer med god og behagelig pasform.
Benene kan lynes af, et pænt stykke over knæet. Så bukserne virkelig fremstår som et par korte bukser uden ben, i modsætning til mange andre hvor det nærmere er knæbukser.  Den korte facon gør også er de er fine at cykle i.
De løse ben her forneden en stor lynlås så de kan komme ubesværet ud over et par sko. Desuden kan benene strammes til ved hjælp af et sæt velcobånd. En god detajle.  Dog burde velco være syet på, den flader hurtigt af da den kun er limet.
Der er tre lommer i bukserne, to stiklommer foran og en baglomme. De er alle med lynlåse. Også en nyttig detajle når man cykler i dem.
Selve forarbejdningen er til rent ug. Bukserne er meget behagelige at have på og sidder godt. En anden væsentlig detajle er at de tørrer hurtigt hvis de skulle blive våde.

Konklusion.
Dakota har været en fornøjelse at bruge. Indrømmet jeg var en smule skeptisk omkring det med at cykle i et par almindelige almindelige bukser, men løsningen med  cykelbuksindlægget fungerer upåklageligt,  Specielt pendleren og feriecyklisten vil kunne have gavn af et sådan par bukser.  Glemte jeg at sige at disse bukser naturligvis også kan bruges i dagligdagen da der er yderst præsentable.

For funktion giver vi 

For pris giver vi

Pris 790,-

Links.
Gonso
Dansk Cyklist Forbund

CYKELPORTALEN