CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Geros Bike Geros Bike
I Eurobike vrimlen af aluminium, kulfiber og stålstel, gik German Eslava rundt med sin smukt forarbejdede racercykel Made in New Zealand. ... Geros Bike

Geros01

Når man går rundt i vrimlen af ens udseende cykler og dimser, og leder efter en historie med en lidt andel vinkel,og så møder German Eslava og hans smukt forarbejdede landevejscykel i Kauri træ, er dagen reddet.  Kiwierne har dybe traditioner for træhåndværk i de eksotiske træsorter som Matai og Rimu,så da German for tre år siden flyttede til de smukke øer Down Under fik han ideen til at udvikle og producere en cykel i træ. Selve ekspertisen ud i at konstruere gode cykelstel har han gennem 26 års erfaring med at konstruere og producere cykelstel i stål, titanium og kulfiber, så springet til træ var ikke så stort. Træ er et naturmateriale som alle andre stelmaterialer prøver at efterligne. Samtidig er det flot at se på, og ikke mindst, at røre ved.

Geros02

I forhold til traditionelle cykelstel er det resourcekrævende at konstruere et godt stel i træ. Alene 3D modelleringen tager dobbelt så lang tid som en kulfiberramme. Også i detajlen skiller rammen sig ud med kulfiberforstærkninger i samlinger og omkring geardrop og bremser. Derfor kan German Eslava heller ikke producere mere end godt 50 rammer om året og du skal regne med en leveringstid på 4 mdr. fra du bestiller den.  Efter at German er færdig med rammen sendes den til en bådlakerer som giver den 7 lag lak.

Geros03

Det specielle ved Geros Bike er den lave vægt sammenlignet med andre cykler i træ og bambus. Den er dikteret af UCI krav om de godt 6.8 kg. men han kunne formodentligt godt været kommet endnu længere ned i vægt. Rammen vejer det sammen som gode kufiberrammer.

Geros04

Og holdbarheden er heller ikke noget problem omkring 200 år så dine børn kan også få glæde af den slutter en stolt German Eslava.

Du kan læse meget mere om tilblivelsen af cyklen på hans meget udførlige og ret tekniske hjemmeside. Afhængig af hvilken træsort du vælger skal du regne med at lægge godt 7000 Euro for en ramme.

Geros05

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN