CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fuldautomatisk genbrugbar kulfiberramme på under to minutter Fuldautomatisk genbrugbar kulfiberramme på under to minutter
Tysk firma udfordrer den traditionelle og fjernøstlige cykelstels produktion Fuldautomatisk genbrugbar kulfiberramme på under to minutter

Næsten på alle områder har cykler og cykelkomponenter gennemgået en stor teknologisk udvikling. Bortset fra et sted,  nemlig ved produktion af stel. Denne vitale del af cyklen produceres stadigvæk efter næsten de samme grundlæggende metoder der indebærer en masse håndværksmæssigt arbejde.  Noget som i vores del af verden er forbundet med store lønomkostninger, hvorfor fjernøsten står for størstedelen af  de stel som indgår i alle cykler uanset hvilket materiale de er lavet i.

De stadig stigende fragtomkostninger og ikke mindst pandemien har fået specielt europæiske producenter til at kikke efter alternative muligheder.

På en lille ubetydeligt stand på Eurobike blev vist et godt bud på fremtidens stelproduktion, som for alvor ville kunne bringe cykelstel produktion ind i det nye årtusinde. Løsningen hedder fuldautomatisk termoplastisk støbning.

Det tyske firma Isoco har stor erfaring i at producere alverdens plastikkasser i store styktal.  Ved at benytter kulfiberforstærket komposit materiale kan de nu producere fuldautomatiserede cykelrammer på under to minutter.

Den nye produktionsmetode har både fordele og ulemper.  Fordelene er at materilet kan genbruges og at prisen kan holdes meget lav og styktallene store.

Ulempen er den manglende fleksibilitet fordi et støbeværktøj er meget dyrt at fremstille.

Link

 

 

CYKELPORTALEN