CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Er Danmark til Gravel & Bikepacking Er Danmark til Gravel & Bikepacking
Er det muligt at cykle Off the Beaten Track i lille gennemregulerede Daisyland. Vi giver tips og tricks til din gravel og bikepacking tur... Er Danmark til Gravel & Bikepacking

Har du en gang oplevet de vide horisonter og højt til loftet langt væk fra lille gennem kultiverede Daisyland, kan det sikkert være svært at lade sig begejstre.  Men Danmark kan skam godt bruges til lidt Garvelbiking og Bikepacking, men på lidt andre præmisser, end i den store verden.

Vi har samlet lidt tips til en tur gennem Danmark Off the Beaten Track.  At anbefale at tage udgangspunkt i de mange  vandreruter i Danmark, er for mange sikkert ikke god Karma, men cykler du offseason og alene kan det sagtens lade sig gøre at benytte disse ruter uden at genere nogle.  Naturligvis skal du vise hensyn og hoppe af cyklen når du møder vandrere og prøv at vælge dem som er mindst tilgængelige. Generelt set er danske vandrede heldigvis ikke særligt eventyrlystne, så man møder sjældent nogle :o)

Med det righoldige udbud af navigation er det en let sag med udgangspunkt i eksisterende ruter at kæde de enkelte spor sammen til en sammenhængende rute, men egentligt er det sjovere og mere udfordrende bare at cykle ud i det blå uden nogen detailplanlægning. Det er på sådanne ture man oplever mest…

Er du til den helt store udfordring er Denmark Accross et 1400 km selvhjulpen gravel event som løber af stablen den sidste fredag i august. Den endelige rute bliver sendt til deltagerne en måned før start.

Bikepacking & Cycling Adventure Denmark er en fin lille blog med forslag til kortere ture igennem Danmark. Fine turbeskrivelser som kan virke som inspiration til selv at udforske vores lille land på egen hånd. En lidt usædvanlig tur er en tur i kano og på cykel langs Gudenåen og Skjern Å.

Primitiv overnatning er ofte det springende punkt når man Bikepacker i Danmark. Der findes mange fine shelters rundt omkring. Der er også naturlejrpladser hvis det foregår i telt eller bivi.  Det er desværre forbudt at campere vildt i Danmark, men det kan omgås ved at undgå teltet og bruge en af de nye overdækkede hængekøjer. Men med omtanke og en stor portion diskretion, er det muligt at slå dit telt op. Udse dig en egnet plet langt fra beboet område, og vend tilbage efter mørkets frembrud.  Undgå ild og forlad stedet igen tidligt.

Happy Bikepacking & Gravelbiking

CYKELPORTALEN