CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eddy Merckx Strasbourg 71 Eddy Merckx Strasbourg 71
Kanibalens cykler har stadig navn efter hans mange Tour sejre. Strasbourg er opkaldt efter etapesejren i 1971. Vi havde lejlighed til at prøve... Eddy Merckx Strasbourg 71

EM-Strasbourg-03

Den 28 juni 1971 vinder Eddy Merckx den 144 km lange etape fra Moulhouse til Strasbourg i Tour de France. Efter et 100 km langt udbrud vinder Merckx etapen i en sprint som af mange anses for en af de mest brømte i Tour De France historien.

Cykelmærket Eddy Merckx blev grundlagt for mere end 30 år siden. I modsætning til så mange andre cykelmærker opkaldt efter cykellegender har Merckx forstået hele tiden at forny sig og følge med tiden.

EM-Strasbourg-05

Strasbourg 71 er Eddy Mercks bud på de fremadstormende do it all road bikes.  Rammen er i aluminium som er butted hele tre gange. Rammens geometri er stadig meget sportsorienteret med stejle vinkler trods at der er plads til helt op til 40 mm brede dæk. Rammen vejer 1250 gram og leveres med en kulfiberforgaffel på godt 400 gram. Rammen kan både benyttes med mekaniske og elektronisk gear. Den kommer i frem forskellige størrelser. Der er gjort plads til montage af skærme, meget elegant med næsten usynlige bøsninger indvendig på gaflerne.

EM-Strasbourg-02

Testcyklen var udstyret med 32 mm Continental dæk som gjorde det til en fornøjelse at drøne rundt på de små stier og grusveje omkring Kirchberg. Den var udstyret med en Shimano 105 gruppe med 50/34 og 11-28 kasette.

EM-Strasbourg-06

Bremserne var de nye lavprofil hydrauliske skivebremser. Hjulene var Fulrum 5 Deep Rims som klædte cyklen godt både udseende- og køremæssigt.  Prisen på den nye cykel bliver i den høje ende omkring 3000 Euro.  I følge vores oplysninger vil Eddy Merckx fremover blive distribueret i Danmark gennem C.Reihardt.

EM-Strasbourg-04

 

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN