CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelsportens største bjerg Cykelsportens største bjerg
Med en stigning, der snor sig 13,8 kilometer op, som har 21 hårnålesving og en gennemsnitlig stigning på 7,8 % er Alpe d’Huez den... Cykelsportens største bjerg

Alpedhuez02

Det er blevet kaldt ‘Hollywood climb’, og der er ingen tvivl om, at Alpe d’Huez har spillet en stor rolle i cyklingsportens historie, siden bjergets første møde med sportsgrenen i 1952, hvor legendariske Fausto Coppi triumferede på toppen. Efter bjerget blev genintroduceret i Touren i 1976, har Alpe d’Huez fået en mytisk status, først og fremmest på grund af en række sejre til hollandske cykelryttere, hvis bedrifter tiltrak tusindvis af deres landsmænd til bjerget, som derfor også er blevet kaldt Hollænderbjerget.

Mange af sportens største navne har vundet på bjerget: Bernard Hinault, Joop Zoetemelk, Lucho Herrera, Marco Pantani, og Lance Amstrong.

I bogen Alpe d’Huez beskriver cykelveteran og journalist Peter Cossins den lidenskab, fortvivlelse og de triumfer, som står bag de store bedrifter på det betagende bjerg. En sejr på Alpe d’Huez gør en cykelrytter udødelig, og nu kan almindelige dødelige følge cykelrytternes bjergtagende præstationer på det legendariske bjerg.

Bogen koster kr. 249 og kan købes direkte hos forlaget.

Link

CYKELPORTALEN