CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelløb kræver samarbejde Cykelløb kræver samarbejde
Har du lyst til at prøve kræfter med hold-cykelløb, så er der en god mulighed den 6. september 2015, hvor den 16. udgave af... Cykelløb kræver samarbejde

Holdmatch-Roskilde-03

Hvis du har set holdløbet under årets Tour de France, har du sikkert opdaget, at hold-cykelløb kræver samarbejde og på alle måder er en holdsport. Holdløbet er en god afveksling til de almindelige linieløb. Har du mod på en dyst, hvor cykling for alvor er en holdsport, så er semi-klassikeren Roskilde Holdmatch en unik lejlighed til at prøve disciplinen.
Roskilde Holdmatch, der arrangeres af Roskilde Cykel Motion, køres den 6. september 2015 på en 30 km rundstrækning med start og mål ved Allindelille Skole i St. Merløse på Midtsjælland. Roskilde Holdmatch køres som to distancer. En 60 km-udgave for hold på 3-4 personer og en 90 km-udgave for holdstørrelser på 6-10 personer.

Sikkerhed i højsædet
Vel har Roskilde Holdmatch et væsentligt konkurrence-element, men sikkerheden har førsteprioritet. Det understreger løbskommissæren fra Roskilde Cykel Motion, Per Hasselby Nielsen:
”Vi glæder os til at give deltagerne en god oplevelse og skabe rammen for endnu en god udgave af Roskilde Holdmatch. Løbet afvikles på offentlige veje og det er de almindelige færdselsregler, der gælder, så vi opfordrer alle deltagere til at være påpasselige og holdene til at træne holdkørsel med alt, hvad det indebærer af signaler og forholdsregler, der har betydning for sikkerheden,” siger Per Hasselby Nielsen. Ruten er lagt i et mindre befærdet område og Roskilde Cykel Motion har flagvagter og DIF-officials på alle kritiske punkter, så alt er gjort for at skabe de bedste rammer for at afvikle løbet.

Siden Roskilde Cykel Motion arrangerede løbet første gang i 2000 er tilslutningen øget så meget, at det har været nødvendigt at begrænse antallet af deltagende hold til max. 65 hold, både af hensyn til den praktiske afvikling og sikkerheden

Holdmatch-Roskilde-02

Praktiske oplysninger
Tilmelding sker via www.rc-m.dk , hvor yderligere oplysninger også kan findes.  Løbet afvikles d. 6. september og henvender sig til cykelmotionister på alle planer, også dem der kører stærkt.
Løbet er inddelt i følgende klasser:

 • 90 km
 • 60 km damer
 • 60 km herrer
 • 60 km old boys – alle skal være fyldt 55 år

Start og mål: Allindelille Skole, Skeevej 25-27, 4370 St. Merløse.
Faciliteter til omklædning i begrænset omfang. Efter løbet vil der være et mindre traktement, hvor man kan få stillet sulten.

Løbsregler

 • En klub må godt stille med flere hold
 • Løbet er kun for motionsryttere. M-licens er ikke nødvendig
 • Hjelm er påbudt
 • Der køres 90 km med 6-10 personers hold, hvor sjette mandens tid tæller
 • 60 km for 3-4 personers hold, hvor 3. mands tid tæller
 • På oldboys hold skal deltagerne minimum være 55 år
 • Kvinder må gerne deltage på herrehold – herrer må ikke deltage på kvindehold
 • Service-vogn er ikke tilladt

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN