CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Copenhagen Bike Festival Copenhagen Bike Festival
Ny spændende dansk cykelfestival i Kongernes By til september Copenhagen Bike Festival

Der er sat alle segl til for at stable den første reelle cykelfestival på benene i København fra den 16 til 19 september. Festivalen er for alle og har fokus på grøn omstilling, verdensmålene, sundhed, trivsel, cyklismens fremme og skal være med til at skabe øget politisk fokus på cyklismen.

Det er Copenhagen Bike Community ApS hvis primære virke er at arbejde for den grønne omstilling gennem cykelrelaterede aktiviteter der er initiativtager til Copenhagen Bike Festival, der tager afsæt i lignende festivaller fra vore Tyske naboer.

De ser et kæmpe potentiale i at fremme cyklismen i byrum for at mindske CO2 udledning, trængsel, støj og miljøpåvirkning samt øge folkesundheden. Copenhagen Bike Community ApS ønsker at indgå samarbejder med alle relevante aktører der arbejder med cykling som en del af løsningen på den grønne omstilling. De er en del af innovationsmiljøet på BLOXHUB hvor små og store virksomheder, organisationer, byer og institutioner arbejder på bæredygtig urbanisering. Copenhagen Bike Community er en socialøkonomisk virksomhed.

Idétager til Copenhagen Bike Festival er Mads Wulff, der hele sit liv har benyttet cykler til transport og motion. For ham er cykling en livsstil. Mads er gymnasielærer på Det frie Gymnasium, og er miljø- og klimaaktivist. Han har siddet i flere bestyrelser og står senest bag organisering af en verdensmål temadag i Ringe samt flere webinarer om FNs 17 verdensmål, klima og landbrug.

Det overordnede program for festivalen er todelt.

  • Del 1: torsdag og fredag 16. og 17. september er primært for professionelle aktører såsom byplanlæggere, arkitekter, transportplanlæggere, interesseorganisationer, virksomheder og politikere. Denne del vil bestå af workshops og arrangementer der alle på en eller anden måde skal indtænke cyklisme i den grønne omstilling.
  • Del 2: lørdag og søndag 18. og 19. september er for alle.

Det nyskabende er at  festivalen planlægges til at finde sted spredt ud over alle lokalområder i byen. Vi følger naturligvis udviklingen i løbet af foråret og sommeren og vil rapportere mere efterhånden som det endelige program tager form.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN