CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Caterham Cycling Caterham Cycling
Det er den engelske arv, tysk ingeniørkunst og italiensk passion, som er grundlaget for dette nye cykelbrand. Caterham Cycling

Caterham06

Navnet Caterham er kendt for deres ikoniske racerbil Caterham 7.  Med Caterham  Cycling som havde premiere på Eurobike forsøger de nu at kaste nyt liv i landevejscyklerne. Med et umiskendeligt design og en kombination af arven fra engelsk motorsport, tysk ingeniørkunst og italiensk cykel passion, er de et forfriskende bud på et nyt cykelbrand.  For to år siden besluttede Caterham Group at de ville bygge en “F1 bike,” siger Marc Vischer, som er den ledende ingeniør på projektet for Caterham Composites,som består af 12 ingeniører som har base i Køln i Tyskland.

På Eurobike viste de to racercykler og en faltbar urban cykel.  Topmodellen hedder Duo Cali og er i kulfiber mens den flotte klasssiske stålracer har fået navnet Fairspear

Caterham02

Duo Cali Limited Edition
Dette er Caterhams flagskib med sin helt karakteristiske udformning, som kombinerer udseende med ydelse.  Marc  Vischer forklarer at de måske kunne have sparet 40 gram ved at have brugt en asymetrisk ramme istedet for den symmetrisk som de har valgt for at bevare det speciele design.  Derfor er rammen heller ikke i sort kulfiber, branchen har set nok af den slags griner han.

Selve rammen er udviklet i samarbejde med AX- Lightness som har den nødvendige ekspertise. Rammen er lavet ud af 12 forskellige dele, som kræver hver deres form, hvilket er en af forklaringerne på den høje pris. Derfor har de også kun planer om fire ramme  størrelser indtil videre: 48cm, 52cm, 56cm og 60cm.

Caterham03

Rammen vejer 1200 gram og den grøn/hvide farver signalerer selve rammekonstruktioner der består af sektioner af  monocoque kulfiber, de grønne,  mens de hvide er limede kulfiberrør. Saddelrører er ud i et stykke og skaber på den måde en integreret løsning.

Det har ikke været intentionen at skabe den letteste ramme på markedet, hvorimod stivhed har haft høj prioritet.  Når vi taler om italiensk passion så skal cyklen naturligvis udstyres med den elektroniske udgave af Campagnolos Record gruppe.  Prisen forventes af blive omkring €15,000 for Super record modellen. Med Chorus EPS slipper du med €7,000.

Caterham04

Fairspear
For dem som er mere til det klassiske look, har Caterham også begået en stålklassiker  i Reynolds 853 Pro Team rør. Helt klassisk er den nu ikke da den har fået en saddelpind uden klampe, og integreret kabelføring i rammen.   Udstillingscyklen var udstyret med den mekaniske topgruppe fra Campagnolo og håndbyggede letvægsthjul fra tyske Tune. Men ellers er det meningen at den kan købes som ramme kit til mellem 1500 og 3000 Euro inklusiv forgaffel.

Caterham05

Link

CYKELPORTALEN