CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondale Fullsite Ultra er et lygtesæt der består af forlygten Foresite Ultra og baglygten Hindsite Ultra. Lygterne sælges henholdvis som løse lygter og som...

Cannondale Fullsite Ultra er et lygtesæt der består af forlygten Foresite Ultra og baglygten Hindsite Ultra. Lygterne sælges henholdvis som løse lygter og som det her afprøvede komplette sæt. Der medfølger batterier af typen AAA henholsvis tre stk. til forlygten og to stk. til baglygten.

Lygtesætttet er er “out of the box”, med alt tilbehør lige klar til montering og brug.

Forlygten er lidt utraditionel ved at være udformet som en mindre stavlygte i  Maglite design. Den er udformet i aluminium og er vandtæt.
På bagsiden sidder afbryderen til lyset. Desværre kan lampen kun lyse kontinuerligt, men til gengæld er det yderst imponerende så meget lys det er lykkedes at klemme ud af en enkelt 1 watts lysdiode.  Lyskeglen er ensartet rund uden nogen blackspots. Den kan ses på op til en 1 km afstand og lyser tydeligt en uoplyst vej op ca 50 meter frem. Til gengæld kniber det med spredningen, det er og bliver en spotlight, så forvendt ikke at blive set fra siden.  Brændtiden ved stuetemperatur (20 grader) er 30 timer, så du skal være forberedt på reduceret brændtid i de kolde vintermåneder.

Lygten klemmes fast i en lille holder som skydes på plads i styrbeslaget som kan af- og påmonteres helt uden værktøj, så lygten hurtig kan sættes over på en anden cykel.
Den er let at justere med en skyderem og en fingerskrue så den passer på alle styrdiametre.
En smart detalje er at lygten kan benyttes som stavlygte og hænge om halsen i den aftagelige rem. Det havde jeg stor glæde af ved en punktering i bulderne mørke.

Hvad forlygten ikke har i lysspredning har baglygten så tilgengæld. Den spreder lyset  langt over de normale 180 grader. Cannondale hævder selv 220 grader.
Den er mere traditionel udformet og med hele 9 lysdioder med hver sin røde forstærkende reflektor. Ud over kontinuerlig lys kan den også blinke langsomt og hurtigt samt en rullelys.
Der er fuld knald på den baglygte, så selv den mest uopmærksomme billist vil kunne få øje på den. Synlighden er 900 meter og brændtiden er mellem 25 og 50 timer igen ved stuetemperatur og afhængig af om du kører med kontinuerligt eler blinkende lys,
Lygten monteres fast ved hjælp af to beslag for henholsvis bagstag (12-20mm) eller på saddelpinden (25 – 32 mm) Selve lygten klikkes på plads i et skydebeslag som kan vendes 90 grader. Den kan endvidere monteres på styrtasker og rygsække via en clipseanordning.

Konklusion.
Fullsite Ultra lygtesættet er et fint lygtesæt som kan opfylde de flestes behov for et sæt batterilygter som både kan ses og ses med, hvad der ikke er uvæsentligt så snart man bevæger sig lidt væk fra byerne.  Specielt baglygten har fremragende synlighed til alle sider og desuden meget kraftig. Forlygten er en spotligth god til de uoplyste landeveje og velegnet som en ekstra lommelygte.

Sætpris. kr. 300,-

For pris giver vi  og for funktion

Link.
Cannondale

CYKELPORTALEN