CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brompton Klon Brompton Klon
Dahon vil gøre Bromton rangen stridig med den mest kompakte foldecykel på markedet. En projekt som har vakt dem en hel del problemer. Brompton Klon

Med foldemålene 56 x 30 x 57 cm mod Bromptons 57 x 28 x 55 cm., er det nu langt om længe efter mange års udvikling lykkedes for Dahon at konstruere en foldecykel, tilmed med 2″ større hjul, der har næsten samme dimensioner sammenfoldet som den ikoniske Brompton som har haft sit udseeende stort set uændret gennem de sidste 30 år. En præstation som viser hvor unik den lille englænder er.

Men hvor Brompton er ret traditionel i sit stel har Dahon måtte konstruere alverdens små firnurligheder for at nå målet. Således er stellet assymetrisk for at kunne foldes tilstrækkeligt sammen, og styr og saddelpind må foldes i flere step, for at nå målet.  Vægten på den færdige cykel bliver 12 kg i tre gears versionen.

Cyklen blev præsenteret som prototype på Eurobike for snart fire år siden, oprindelig med 16″ hjul, men den officielle lancering er blevet udskudt adskellige gange, pga af tekniske problemer.  Nu er cyklen ifølge Dahen produktionsklar og lanceres lidt usædvanligt som et kickstarterprojekt. Her 9 dage før deadline er finanseringsmålet på 50.000 Us$ nået. Prisen som kickstarter starter ved godt 1300 Us$ og den forventes klar i juli måned.

Ligheden med Brompton er slående, men hvor Brompton bruger et håndloddet stålstel sværger Dahon til en maskinproduceret aluminiumsstel, hvilket selvfølgelig betyder at prisen kan holdes nede.

Link

 

 

 

 

CYKELPORTALEN