CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BikeYoke Sagma BikeYoke Sagma
En cykel saddel er ikke bare en cykel saddel, hvis du spørger tyske BikeYoke... BikeYoke Sagma

Størsteparten af alle de cykel sadler, der findes på markedet, er påfaldende ens i deres opbygning, trods alverdens smarte markedsføringsmæssige gimicks. BikeYoke er et tysk cykeltilbehørs brand, der næppe er særlig kendt her i landet,  med en række cykelprodukter du sjældent finder ander steder.

Deres Sagma sadler skiller sig ud fra mængden ved at have indbygget elastomer affjedring og desuden kan tilte til hver side.

Det unikke justerbare affjedringssystem på den originale BikeYoke Sagma-sadel  dæmper vibrationer, samtidig med at tilføje en smule flex i  side til side retningen og derved  øger rytterkomforten. Den første model led lidt under en ret høj vægt, så BikeYoke tilføjede først en carbon-railed version til de originale I-beam legeringsskinner.

Den nyere Sagma Carbon sadel deler den samme lette konstruktion som originalen, blot med nye 7 x 10 mm ovale carbonskinner. De er en millimeter højere end de fleste carbon-railede sadler, hvilket dog næppe har nogen praktsik betydning på langt de felste saddelpinde.

Sadelskallen er støbt af kulstofforstærket nylon, toppen af en progressivt komprimerende  memoryskum-top med et let forsænket centralt trykaflastningsområde. Polstringen er forholdsvis tynd, men en interessant blanding af både at føles blød og støttende. De 243 mm lange sadler kommer i to bredder,  130 mm og 142 mm. De frem forskellige farver matcher  BikeYokes Grippy mountainbikegreb.

 

Den nye Sagma Carbon  vejer 210 g sammenlignet med 225 g for den originale Sagma med legeret skinne. Alle Sagma-sadler med flydende skinne er forudindstillet med to elastomerer med almindelig hårdhed, men inkluderer en blød og en hård stødabsorberende elastomer, så du kan finjustere, hvordan du foretrækker turen. Priser mellem 139 og 169 Euro.

Link

CYKELPORTALEN