CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

To tyskere cykler Baikal søen fra nord til syd To tyskere cykler Baikal søen fra nord til syd
Et mere usædvanligt cykeleventyr om to tyskeres færd næsten 1100 km fra nord til syd på den tilfrosne Baikal sø i det sydlige Siberien,... To tyskere cykler Baikal søen fra nord til syd

Baikal12

Baikal søen beliggende i det sydlige Siberien er rekordernes sø.  Den er den største ferskvandssø i Asien dækkende næsten 32.000 km2.  Samtidig er den verdens dybeste med 1680 meter og desuden rummer hele 20 %  af verdens ferskvandsbeholding.  Samtidig er den verdens ældste sø,  man skønner den er mellem 25 og 30 milllioner år gammel.  Fra november til april er den fuldstændig tilfrosset.

Baikal11

En iskold vintermorgen i januar 2011 begav to eventyrlyste tyske cyklister sig ud på en 27 dages rejse fra nord til syd, godt 1100 km.  Udstyret med mountainbikes, anhænger og pigdæk var de fuldstændig selvforsynende i godt en måned.  Med dagstemperaturer langt under frysepunktet og dags etaper på mellem på 25 og 60 kilometer var det noget af en stroppetur.

Baikal13

Selvom isen er tyk og sikker nok bevæger den sig hele tiden, noget de måtte sande de første nætter hvor de ikke sov meget pga af larmen for den knagende is. De lærte dog snart at læse overfalden og finde områder til at slå lejr hvor isen var i ro.   Noget af et eventyr. De har skrevet om deres oplevelser og taget en mængde meget smukke billeder, så hjemmesiden er afgjort et besøg værd.

Baikal14

Link

 

CYKELPORTALEN