CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Backtracker Backtracker
Elektronikken har for alvor gjort sin indtogsmarch på cykelområdet. Backtracker har til formål at advare rytteren om bagfra kommende køretøjer, og give besked... Backtracker

Backtracker03

Elektronikken har for alvor gjort sit indtog på cykelområdet.  Stort set alt er nu om dage kommet på batterier. Seneste produkt i rækken er Backtracker.  Du kender måske situationen fra cykelturen med dine træningsvenner ved bagvedkommende trafik.  “Bagfra” bliver det ofte råbt og cykelfolket kender symbolikken, mens udenforstående måbende undrer sig og ryster på hovedet.

Men for ikke at forstyrre søndagsroen unødvendigt, har en flok sydafrikanske ingeniører nu udviklet en ny Gadget til cyklen. Backtracker har til formål at advare rytteren om bagfra kommende køretøjer, og give besked om både hastighed og afstand. Backtracker består af to enheder, et på styret monteret display, der blinker når køretøjet nærmer sig, og et på saddelpinden monteret lygte som blinker som signal til ens medtrafikenter.

Backtracker02

Backtracker kan registrere køretøjer på op til 140 meter, og med hastigheder på 160 km/t.  Ideen er sådan set meget smart, men man kan stille spørgsmålstegn ved om der snart er plads til mere elektronik på styret. I vores optik havde det været formålstjenligt hvis man kunne kombiner funktionen med en smartphone eller GPS som mange alligevel cykler rundt med. Desuden er det tvivlsom om ikke endnu et signalgivende produkt vil gøre forvirringen endnu større fremfor at øge sikkerheden.

Endnu er Backtracker stadig på udviklingsstadiet. Du kan følge udviklingen på deres hjememside.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN