CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ARC8 Bicycles ARC8 Bicycles
Nyt schweizisk cykelmærke vil gøre custom til at betale og ARC8 Bicycles

Et af de nye brands som var på display på Eurobike Media Days i Bruneck var schweiziske ARC8. De to grundlæggere Serafin Pazdera og Jonas Mueller, vil med ARC tilbyde cykler der kan sammensættes individuelt men til en pris som er til at betale.

ARC prøver at gøre tingene ret simple ved kun at have få modeller, et stramt grafisk design og ikke mindst at bruge resourcer på det væsentlige fremfor en masse gemick og markedsførings snik snak.

I en cykelverden hvor specielt de helt store cykelbrands prøver at overgå hinanden i tekniske nyskabelser og gemicks, der ofte ikke har nogen anden reel betydning for  forbrugeren, andet end at være anderledes, er det befriende at stifte bekendtskab med ARC8. Rammerne er natuligvis produceret i fjernøsten, men udvikling og design står de to grundlæggere for. Helt oppe i tiden er rammen aerodynamisk optimeret og har ARC8 eget  udviklede integrerede cockpit. Rammen kan rumme landevejsdæk i bredder op til 30 mm.

Cyklerne kan købes som løse ramme kit eller som færdige cykler. Campagnolo er ofte en gruppe man må eftermontere, da stort set ingen brands OEM monterer dem på deres cykler, kva at de slet ikke har kapaciteten til at kunne levere så store styktal. Da ARC8 også er et lille brand er det ikke noget problem med Campagnolo her.

Vores testcykel ARC8 Escapee var således monteret med en fuld Campagnolo Record, en æstetisk nydelse der klæder ARC8 rammen godt.

Det er muligt at vælge mellem forskellige størrelser og et rammekit koster godt kr. 13.000,-  mens en komplet cykel udstyret som testcyklen ligger på omkring de 36.000,-  Rammen kan leveres i rå carbon look eller med den grønne eller blå stafering.

Foruden landevejsracere har ARC8 også en hardtrail og fullsuspension mountainbike i programmet, og de arbejder lige nu på at færdiggøre en gravelbike.

Link

 

CYKELPORTALEN