CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ANMELDELSE: Rolf Sørensen præsenterer Tour De France ANMELDELSE: Rolf Sørensen præsenterer Tour De France
Flot og velskrevet bog om verdens største cykelløb, der vil klæde enhver cykelsports entusiast sofabord ANMELDELSE: Rolf Sørensen præsenterer Tour De France

Der er gennem tiden skrevet rigtigt mange, specielt udenlandske bøger om verdens største cykelløb, så hvad var egentligt mere naturligt end at en af dansk cykelsports mest markante profiler kom med sin version som  optakt til dette års Tour der som bekendt har start i Danmark den 1 juli.

Rolf Sørensen behøver næppe nogen yderligere præsentation, som en af de danske cykelryttere der har været med i Touren hele 7 gange og herudover at have vundet adskellige cykelløb både nationalt og internationalt.  De senere år har han endvidere gjort sig bemærket på tv som medkommentator  sammen med  Dennis Ritter og Jørgen Leth og har i den grad været medvirkende til at øge interessen for cykelsport blandt de danske tvsofa kikkere.

Rolf Sørensen præsenterer Tour de France er en personlig fortælling om verdens hårdeste etape cykelløb, skrevet i samarbejde med Journalist Jonas Nyrup.

Det er der kommet en 320 siders flot og meget gennemarbejdet cykelbog ud af. Det store table format  vil klæde enhver cykelentusiasts sofabord.

Bogen er inddelt i 31 kapitler, der er en skønsom blanding af fakta om verdens største cykelcirkus krydret med Rolf’s egne beretninger fra de syv gange han deltog i årene  fra 1991 til 2001.

Indledningsvis præsenteres vi for de svimlende tal der omgiver turen lige fra logistikken til medier, overnatninger, tilskuerantal og million budgetter. Meget aktuelt til dette års tour præsenteres de enkelte world tour hold med fokus på de danske ryttere.

De mest spændende kapitler er dog Rolf’s samtaler med en række af de mest markante danske Tour profiler,  der bl.a tæller, Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv og Bjarne Riis.

Her får læseren en sjælden indsigt man normalt ikke kender fra danskerrytterne og som er på et lidt mere personligt plan.  Det er et gennemgående tema i alle profilerne at de alle skal svare på 5  spørgsmål lige fra deres bud på største tourhelte, til deres træningsmængde.

Til slut i bogen kommer vi omkring historien bag Tour de France, tour starten i Danmark og hvordan den kom i stand.

Fordi bogen er i table format får billeder og tekst lov til at udfolde sig i forskellige formater så den fremstår visuelt imponerende flot. Bogen er en oplagt gaveinde til enhver Tour de France og Rolf Sørensen fan.

Rolf Sørensen præsenterer Tour De France er en stor flot og velskrevet bog, der kommer hele vejen rundt om verdens største etape cykelløb. Selv læsere der normalt ikke er til cykellitteratur, vil kunne finde megen spændende læsning i denne bog, der ikke lige er tilgængelig andre steder. Bogen udkommer den 2 maj og koster kr. 345,-

Link

 

 

CYKELPORTALEN