CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ANMELDELSE: Deutsche Ingenieurs Kunst ANMELDELSE: Deutsche Ingenieurs Kunst
Bag facaden i SRAM's tyske udviklingscenter i Schweinfurt ANMELDELSE: Deutsche Ingenieurs Kunst

sram-05

I de fleste cyklisters bevisthed er SRAM et amerikansk foretagende som kom til verden med sine GripShift gearvælgere. Det er da også korrekt at hovedkvarteret ligger i USA men koncernen har en mængde andre faciliteter både i Europa og Asien. SRAM Europæiske hovedkvarter ligger således i den tyske industriby Schweinfurt hvor SRAM har videreført den fornemme Sachs tradition.

sram-02

Vi har tidligere besøgt SRAM europæiske hovedkvarter i forbindelse med deres Urban Days,  som du kan læse om her.

Bogen der hovedsaglig er en fotoindføring i Schweinfurt lokationen lægger ud med et afsnit om SRAM og opkøbet af det legendariske tyske cykel komponentmærke Sachs i 1992. Der fortælles også lidt om den industrielle arv i Schweinfurt regionen.
For den inkarnerede SRAM cykelfan har den tyske afdeling nu udgivet en flot billedbog der giver et godt indblik i fabrikkens indre.
Rigt illustreret med masser af billeder og supplerende tekster, på tysk, er den et Must for SRAM hardcore fans. Et særligt afsnit som vil interessere den historiske og teknisk læser, er de gamle Sachs komponenter som idag har fundet værdighed i kælderetagen. Der er også nogle gode fotos som beskriver de forskellige udviklingsforløb de enkelte SRAM komponenter gennemløber fra tidlig prototype til færdigt produkt.

sram-04

SRAM Schweinfurt er idag SRAM udviklinsgcenter hvor alle produkter bliver testet grundigt inden de bliver frigivet til endelig produktion på en af SRAM mange oversøiske fabrikker. Du finder vores billeder fra besøget her

Link

 

CYKELPORTALEN