CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

A Way Forward A Way Forward
Drop julegaverne og doner et beløb til et godt formål og en bedre fremtid for de godt 30 mill skolepiger i verdens fattigste lande... A Way Forward

Meet Angela from World Bicycle Relief on Vimeo.

Den godgørende organisation World Bicycle Relief har eksisteret siden 2005 med TREK og SRAM som de bærende hovedkræfter. Formålet har gennem alle årene været at mobilisere den fattige del af verden med gode solide cykler.

Deres nyeste kampagne “A Way Forward” er minded skolegang for de godt 30 mill. piger hvis skolegang ender efter grundskolen.  Dette skyldes ofte at de skal passe pligter i hjemmet og risikoen for seksuelle overgreb på deres ofte lange og farlige vej til og fra skole.

Med BEEP (Bicycles for Educational Empowerment Programme)  vil World Bicycle Relief sikre at disse piger får en sikrere skolevej og bedre uddannelse,  ved at give dem cykler kan de hurtigere og sikrere komme til og fra skole. Det betyder også at de kan være længere tid i skolen og lære mere.

worldbicyclerelief02

Gennem bedre uddannelse hæves det generelle niveau i hele lokalsamfundet. Dette bygger på mangeårige undersøgelser fra FN. Undersøgelser fra UNESCO vise at piger går mindre i skole end deres jævnaldrende drenge hvorfor de gennem livet har sværere ved at komme ud af fattigdommen.

World Bicycle Relief udvikler og producerer særlige lastcykler lokalt på de steder hvor de skal benyttes. Det betyder at de er med til at sætte en positiv udvikling igang hvor de enkelte regioner bliver selvforsynende både med fabrikation og reparation. Siden starten i 2005 har World Bicycle Relief leveret mere end 308.000 cykler og uddannet over 1000 cykelmekanikere.

Kampagnen løber frem til udgangen af december og for gvert beløb som bliver doneret fordobler SRAM indsatsen.

Læs mere på

 

CYKELPORTALEN