CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

World Bicycle Relief World Bicycle Relief
I Afrika kan en cykel betyde lettere adgang til uddannelse, indkøb og medecinsk hjælp. Dette var en af bevæggrundene til at SRAM grundlægger Stan... World Bicycle Relief

WBR

I Afrika kan en cykel betyde lettere adgang til uddannelse, indkøb og medicinsk hjælp.  Dette var en af bevæggrundene til at SRAM grundlægger Stan Day i 2005 stiftede World Bicycle Releif. Det første projekt var 24.000 cykler til SriLanka.  Sidste år kunne hjælpe organisationen runde de 100.000 donerede cykler. En cykel har i Afrika stor betydning på tre nøgleområder.  Laste kapaciteten øges 5 gange, og rækkevidden 4 gange. Endelig spares der hvor hver 16 km 3 timer i transportid.

I forbindelse med SRAM Urban days havde cykelportalen lejlighed til at tale med Kristina Jasiunaite der fremover skal så i spidsen for organisationens tyske datterselskab.  Ud over donation af cykler som nu er oppe på over 125.000 stk. har organisationen også uddannet 800 mekanikere, så de selv kan reparerer og servicerer deres cykler.

Strategien er at i de områder af Afrika hvor vi hjælper skal befolkningen selv kunne reparerer, montere og udlevere cyklene. Det betyder at vi har uddannet flere  hundrede cykelmekanikere.  Vi yder katastrofehjælp og uddannelse. Gennem brug af cykler kan meget af det ophobede affald genbruges.  Frivillige hjælpere kan ved hjælp af cyklen oftere yde besøgshjælp. Cyklerne finanseres via Mikrolån og sociale arangementer.

Selve cyklen er den kinesisk byggede arbejdshest Buffalo, som kan laste 100 kg.  Der er lagt vægt på simple og pålidelige løsninger de selv kan reparere.  i 2010 lå World Bicycle Relief nummer 12 på Barrons liste over de 25 mest arbejdende filantropiske organisationer i verden.

Link

 

CYKELPORTALEN