CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Plejeserie fra ASSOS TEST: Plejeserie fra ASSOS
Assos har en række tilbehørsprodukter til deres cykeltøj, hvoraf buksefedtet nok er den mest kendte TEST: Plejeserie fra ASSOS

Schweiziske ASSOS er først og fremmest kendt for deres cykeltøj, primært  deres cykelbukser, der af mange specielt landevejscyklister anses som noget af det bedste på markedet.

Men uden uden mad og drikke dur helten som bekendt ikke, så naturligvis har Assos også en række tilbehørs produkter i deres program både til vask af deres tøj samt til påsmøring i deres bukseskind og på din hud hvis skaden først er sket.

Til denne lille uvidenskabelige test har vi prøvet tre tilbehørs produkter fra Assos. Deres klassiske bukse creme, der både fås i en version til mænd og kvnder, et ph neutralt vaskemiddel og en reparations salve til øm og irriteret hud.

Specifikationer

 • Active Wear Cleaner
 • Volumen: 300 ml
 • ph:  neutral
 • Indhold: polycarboxylates, optisk blegemiddel, parfume, limallo, benzisothiazil, methylisothiazolinon, 5 chlor 2 4 phenol
 • Pris: kr 129,-

 • Skin Repair Gel
 • Volumen: 75 ml
 • ph: 5,5
 • Indhold: Glycol, Castor olie, blomster ekstrakter, alcohol, phenoler,
 • Pris:  kr. 169,- /kr. 89,-

 • Chamois Créme
 • Volumen: 140mm mænd, 75 ml kvinder
 • ph: neutral
 • Indhold: Glycol, Glycerin, Alkohol, Vegetabilske olier, Menthol, Polysorbat, Acetat, Citrus Acid, Menthyl Lactat
 • Pris: kr.129,-

Afprøvning
Buksefedt er lidt en religion for nogle. Nogle bruger det på selv de korteste ture, men de fleste ofte på cykelture over flere dage hvor det kan aflaste, mens andre uden problemer cykler flere hundrede kilometer uden aldrig at bruge noget. Idag hvor bukse skind har en så høj kvalitet mht til komfort, syntes produktet tildels er unødvendigt, men det er afgjort et spørgsmål om personlige preferencer. Navnet buksefedt er måske lidt misvisende, da der egentlig mere er tale om en meget kraftig creme.

Assos har valgt at tilbyde deres Chamois Créme  både til mænd og kvinder. Bortset fra størrelsen af beholderen, er den eneste forskel at der er tilsat en smule parfume duft til kvinde udgaven. Cremen er tyk og fast i konsistensen. Den er nem at påføre men skal have en del tid til at trænge ordentlig ind. Det største problem med buksefedt er på de typer skind som har de fine ventilationshuller. De lukker fuldstændig til og kræver efterfølgende mere end bare en almindelig vask at få helt rene igen. Jo mere basis skindet er jo bedre fungerer produktet. Teknisk avancerede skind har efter vores overbevisning ingen gavn af cremen. Det gør bare ond værre.

Assos anbefaler at man udelukkende bruger deres vaskemiddel til deres produkter Det kan bruges både som hånd- og maskinvask. Til håndvask bruges en hættefuld for hver 5 liter vand. Til maskinvask bruges 2-3 hætter men ingen forvask. Tøj som er vasket lugter dejligt frisk bagefter men vær opmærksom på at vaskemidlet indeholder Sodium Akyl som visse allergiere ofte reagerer på. Denne testers cykeltøj begyndte efterfølgende efter et par vaske at irritere huden.

Det afgjorte bedste produkt t i denne omgang er Skin Repair Gelen, der er uhyre nyttig på flere dages ture hvor du ikke umiddelbart har mulighed for at kunne vaske dig ordentligt i de nedre regioner. Her gør produktet underværker. Også irriteret rød hud eller småsprækker er det en stor lindring.   Denne tester opleverede ingen allergiske reaktioner eller anden hudirritation.

Konklusion
Er du til buksefedt er Assos Chamois Créme et udmærket produkt. Reparations gelen  er afgjort det bedste af de tre produkter Buksefedtet og hudcremen er begge fine produkter uden nogle bivirkninger, heller ikke for allergigere. Vaskemidlet anbefales med forbehold for allergier.

Link

 

CYKELPORTALEN