CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Shimano Acera til MTB og Trekking Ny Shimano Acera til MTB og Trekking
Shimanos entry mountainbikegruppe har fået en overhaling. Ny Shimano Acera til MTB og Trekking

Acera-MTB

Næste produkt i rækken af nyheder fra Shimano, er deres Acera mountainbike gruppe som nu får en opgradering i lighed med hvad Alivio gruppen fik sidste år. Shimano er kendt for at lade deres nyeste teknologier først trænge igennem på topgrupperne og herefter langsom år for år at blive implementeret i de øvrige lavere prissatte grupper.

For 2016 bliver den nye Acera gruppe tilgængelig i to udgaver. En til MTB og en til Trekking. Det sammenbyggede gearskifte og bremsegreb har nu fået tofingers funktiopn. Udseendet er frisket op og gjort mere aggressivt. Bagskifteren har fået Shadow RD teknologi kendt fra de større søskende som SLX og Deore, der betyder at bagskifteren med sin reducerede bredde ikke er så udsat for at grene og andre fremmedelementer skal gribe fast i den.

ShimanoAcera-02

Større hjulstørrelser
MTB udgaven er nu tilpasset de mere udbredte 27,5 og 29″ hjulstørrelser med e nye triple kranksæt på 40-30-22 og en mere kompakt forskifter som giver bedre frigang for de større dæk. Skiftergrebet er optomeret mht kabalføringen og fås endvidder i en single skift udgave til kranksæt med kun en klinge.  Acera mountainbike gruppen har endvidere fået hydrauliske skivebremser.

Acera-Trekking

Trekking
Med en særlig Acere Trekking gruppe vil Shimano tilgodese det stadig stigende marked for trekkingcykler. I forhold til MTB udgaven fås trekking udgaven i to gearkombinationer (44-32-22T og 48-36-26T). Kranksættet og bagskiftren afviger også fra MTB udgaven med henholdvis en sort eller sølvfarvet version.  Trekking udgaven har standard mekaniske V-bremser men kan udstyres med mekaniske skiver hvis man ønsker det.  Det er imponerende så langt Shimano er nået med hensyn til både finish og forarbejdning på deres entry grupper i forhold til tidligere tider. De nye grupper forventes på markedet hen på sommeren. Priserne er endnu ikke oplyst.

Link

CYKELPORTALEN