CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano Alivio  M/T4000 Shimano Alivio  M/T4000
Traditionen tro præsenterede Shimano deres produktnyheder for pressen tidligere på måneden. Vi lægger ud med med den nye Alivio gruppe som får hydrauliske skivebremser... Shimano Alivio  M/T4000

Shimano har altid haft ry for at indføre deres nye teknologier stepvis fra fra topgrupperne og nedefter. Efter først XT, SLX og Deore er turen nu kommet til en helt nydesignet Alivio gruppe som i seneste udgave kommer  i to versioner, en til mountainbike og en til trekking.

Alivio MTB

Alivio MTB M4000
Den nye Alivio mountainbikegruppe er helt nydesignet. Den har fået et mere agressivt design og mere nu mere om SLX og Deore.  Bagskifteren har fået Shimanos Shadow RD teknologi kendt fra sine større søskende. Profilen er smallere så bagskifteren ikke sidder så udsat. For at tilgodese de større hjulstørrelser kommer kranksættet i en triple udgave med  40-30-22 samt en ny forskifter med bedre frigang for brede dæk.

Alivio RD-T4000_

Den nye Alivio gruppe benytter integrerede gear og bremseskiftere . Dette giver et mere rent design og forbedret kabelføring. Der er optisk geardisplay.  Som alternativ kan man stadig få et løst gearskifte.  Den store nyhed er at gruppen nu har hydrauliske skivebremser som er lette at vedligeholde med Shimanos one way and funnel bleeding. Gruppen bibeholder sin 9 gearkassette nu i fire forskellige udgaver (11-28T, 11-32T, 11-34T, 12-36T).  Den korte prøvekørsel under præsenttaionen, viste en meget velfungerende og ikke mindst design og finishmæssig meget flot gruppe, som med hensyn til funktionalitet ikke lader sine større søskende meget efter. Specielt gearskiftet imponerede med sin hurtighed og præcision.

Alivio Trekking

Alivio Trekking T4000
Da de tidligere Alivio grupper ofte er blevet brugt på trekking cykler har Shimano besluttet at lave en særlig udgave til denne type cykler. Gruppen skulle ifølge Shimano være den mest stille og pålidelig nogensinde.  I sammenligning med mountainbikeudgaven er designet mere rent i sit udtryk.  Det kommer specielt til udtryk på bagskifteren som minder mere om landevejsgrupperne.  Forskifteren er gjort bredere for mere præcis skifte. Kranksættet kommer i to versioner 48-36-26 og  44-32-22.   Standard kommer den med V-bremser men kan også benyttes med de hydrauliske bremser fra MTB versionen. Gruppen fås både i sort og blank.

Alivio RD-T4000 trekking

Priser og levering for Danmark lå ved redaktionens slutning endnu ikke fast.

Link

 

CYKELPORTALEN