CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vellykket forsøg med solcelle opladet ladcykel hos IKEA Vellykket forsøg med solcelle opladet ladcykel hos IKEA
IKEA har netop afsluttet et pilotprojekt i Holland med en elektrisk ladcykel til udbringning af deres produkter. Konceptet var en succes og vil nu... Vellykket forsøg med solcelle opladet ladcykel hos IKEA

Ikea er kendt for at være på forkant med mange forskellige tiltag. Gennem det sidste års tid  har IKEA Delft-butikken i Holland leveret produkter i byens centrum ved hjælp af en solcelledrevet el-ladcykel. Pilotprojektet har været en stor succes og derfor er det blevet besluttet at give alle IKEA-varehuse rundt om i verden den samme mulighed.

IKEA har netop afsluttet et pilotprojekt i Holland med en elektrisk ladcykel til udbringning af deres produkter. Konceptet var en succes og vil nu blive tilbudt alle øvrige IKEA varehuse.

Ifølge IKEAs bæredygtighedschef, Helene Davidsson, er den elektriske trehjulede SunRider i stand til at laste omkring 90 procent af virksomhedens produktsortiment.

“Vi vil gerne møde flere mennesker, og mange af vores fremtidige kunder vil bo i byer med begrænset adgang til transport,” sagde hun. “Denne udfordring giver en fantastisk mulighed for at udforske nye måder at gøre vores produkter tilgængelige på.

“Den solcelledrevne ladcykel vil være en værdifuld tilføjelse til last-mile-service, da den tilbyder et stille, emissionsfrit alternativ, der også kan omgå trafikpropper.”

SunRider kan oplades udelukkende med de fastmonterede solceller men i praksis regner Ikea med at godt 65 til 70 procent af strømmen til batteriet kan hentes af den vej, afhængig af solskinstimer. Det betyder en reduktion af CO2-udledningen på 67 procent sammenlignet med en konventionelt ladet el-lastcykel og 98 procent mindre end en dieselvarebil.

Cyklen er drevet af en frontnavmotor, og har en rækkevidde på omkring 100 km pr. opladning. Den kan laste helt op til 150 kg.

Den er også blevet testet i Vilnius i Litauen, hvor forsendelser var begrænset til 30 kg for at tillade flere leveringer pr. tur.

Link

CYKELPORTALEN