CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tour de Alps – 2. Udstyret Tour de Alps – 2. Udstyret
Lidt mere om udstyret, hver der er sket nogle sidste øjebliks ændringer Tour de Alps – 2. Udstyret

Måske du har læst lidt om redaktørens Alpe Projekt, uden sved på panden. Ellers finder du første afsnit her. Der er kommet lidt ændringer til udstyrslisten, foranlediget af uforudsete udfordringer og nye muligheder.

Planen er stadig at cykle på foldecykel, men den ethjulede anhænger er opgivet.  Efter at have testet lidt forskellige løsninger er jeg nået frem til en lidt anden sammensætning som i størt mulig omfang tilgodeser at være praktisk og at begrænse sig…

Cyklen
Cyklen er stadig Tern Verge X11 foldecyklen med 20″ 451 hjul. Den er den letteste og mest sporty i Tern modelprogram. Den får lov at gøre turen i næsten originalt setup, bortset fra dækkene der er udskiftet fra de meget raceorienterede og smalle Schwalbe Durano til Primo Comet, for at få en anelse mere volumen og komfort. Primo Comet er et fremragende dæk oprindelig udviklet til HPV cykler, men lidt svære at få fat i.  Det er nu lykkedes via BenBen Cykler.
Der kommer en test af Tern Verge X11 i juli måned.

Anhængeren
Freeparable T2 anhængeren med et hjul i kombination med foldecyklen viste sig som lidt af en udfordring omkring stabilitet i kombination med den lille ramme på foldecyklen, der sætter store krav til belastningen omkring baghjulet. Specielt ved langsom kørsel som jeg vil være udsat for på stigningerne var kombinationen svær at håndtere. Næste forsøg var med den tohjulede T1 anhænger fra samme firma, der egentlig ville være perfekt til mit formål, da den udgør en komplet kuffert der er let at checke ind i lufthavnen. Desværre er hjulsystemet og den maksimale hastighed mindre velegnet til min tur.

I det smukke Skotland bor Nick Lobnitz der grundlagde Carry Freedom. I elvte time lykkedes det at få fat i hans City anhænger, der egentlig er udgået af produktion. Den er sammenklappelig og har to solide 12″ hjul og en gennemført elastomer sammenføjning til cyklen, Tasken placeres lavt hængende mellem de to hjul, hvilket giver et lavt tyngdepunkt. Dette i kombination med to hjul gør at den ikke i samme grad belaster cyklen og dens køregenskaber unødvendigt, specielt ved lav fart. En trailer jeg forventer jeg mig meget af på turen. Carry freedom er idag ført videre af tyske USED. Testen af anhængeren kan du læse længere hen på sommeren.

 

Begræsningens ædle kunst
Som hyppig flyrejsende, er det utroligt at se hvad folk slæber med, ja selv bare for en weekend. De to tasker du ser på billedet, er ALT mit gear til en tre ugers tur inklusiv, cykel, anhænger, telt tøj og elektronik. Ved at pakke de tunge ting i en sammenfoldelig rygsæk og tage med som håndbagage, kan jeg holde mig inden for grænsen på 23 kg.

Teltet
Oprindelig skulle jeg have lånt og testet det nye minimalistiske MSR Freelite 1 telt. men det glippede, så jeg holder mig til mit eget gennemprøvede to personers telt fra Mountain Equipment, der trofast har fulgt mig på min episke tur gennem Boliva, Peru og Chile. Her er også rigeligt med plads til alt mit grej inkl. cykel og anhænger, hvis jeg skulle få lyst til at campere vildt, selvom det kan vise sig som lidt af en udfordring i den tæt befolkede region. Læs tip om Bikepacking her.

Øvrigt udstyr
Esbit spritbrænderen skal forsyne mig med varmt vand til dagens vigtigste måltid, den obligatoriske morgen havregrød, kaffe og andre varme små måltider. Soveposen er en gennemprøvet 300 gram RAB 300 med varme og svedafvisende silkelagenpose, samt et mumieformet liggeunderlag fra Insulate der trods sin lave vægt giver forbavsende god støtte.

Dynamonavet fra Dyna er droppet til fordel for en solcelle oplader og en kraftig 20.000 Ah Powerbank. Resten må klares via offentlige stikkontakter på camping og spisesteder.

Ruten er ret uproblematisk, så GPS er kun et supplement. Den 5 år gamle Teasi One er stadig velfungerende, nu opdateret med ny software.

Tour de Alps er sponseret med velvillig hjælp fra Carry Freedom, Tern Bicycles, Lufthansa, Messe Friedrichafen, Esbit, North Bags, Keen Footwear.

Du kan følge færden på twitter under Bicyclemedia. (link Follow Me i højre side)

torben