CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Teasi One TEST: Teasi One
Teasi One er en ny GPS til cykel og vandring med touch skærm og turn to turn kort navigation som vi kender fra bilen.... TEST: Teasi One

Teasi One er en ny GPS til cykel og vandring med touch skærm og turn to turn kort navigation som vi kender fra bilen.  Som standard kommer den med kort over 27 lande i Europa inkl. Danmark.  Teasi One er først og fremmest tænkt som en letbetjent cykel computer og GPS til cyklisten uden det store behov for decideret træningssoftware.  Derfor er der heller ikke pulsmåler med i pakken. Teasi One bruger Opens Street maps som er gratis og løbende opdateres.

Funktioner:

 • Speciel cykel-navigation software
 • Navigation med 27 lande forinstalleret
 • Integreret tripcomputer, herunder GPS kompas (alle vigtige data, herunder grafisk rute, højde og hastighed profil)
 • Eksport-import af GPX ruter
 • Flere profiler kan gemmes (forskellige cykeltyper (urban cykel / mountainbike / landevejscykel)
 • Profil-baseret routing (f.eks ingen asfalterede stier til cykel)
 • Individuel valg af rute efter afstand / tid / kalorier
 • Vandtæt (IPX5)
 • Kort fra Open Street Map
 • EF-upload (f.eks bikemap.net)
 • SiRF Atlas V, 664 MHz
 • 128 MB of RAM
 • 4 GB
 • Touchscreen Display
 • 3, 2 ” skærm transflective display med en opløsning på320×480 pixels
 • Genopladelige Li-poly battery med en kapacitet på 10-12 timer afhængig af brug
 • Dimensioner 10 cm x 6.5 cm x 1.8 mm
 • Vejl. udsalgspris kr. 1495,-

Afprøvning
Montering af Teasi One foregår via en temmeligt stort beslag. Med de medfølgende skruer kan den kun monteres på styret. Men udskifter man skrueren til en længere model kan den monteres på frempinden. Holderen har et kugledrejeled som gør det muligt at vinkle og dreje GPS’en på et utal af måder.  Ulempen er at holderen bliver lige vel høj specielt når den monteres på styret.  Selve monteringen er todelt da der medfølger en mellemholder som skrues fast på GPS’ en.
Teasi One oplades via en standard netoplader og et løst mini USB stik.  Det betyder at den også kan oplades via computeren. Der er to knapper på siden. Den mindste tænder og slukker computeren, mens den lidt større bruges ved navigation i de enkelte menuer.  Teasi One er forbavsende hurtig klar (ca 18 sek)  når den tændes. Teasi One oplades via en standard oplader og et mini usp stik. Det betyder at den også kan oplades via computeren. Der er to knapper på siden. På den mindste tænder og slukker man computeren mens den lidt større bruges ved navigation i de enkelte menuer. Når Teasi One er klar vises en menuskærm med 7 punkter.

1. Map
Her vises kortet og man kan zoome ind og ud. Øverst vises aktuelt fart og tilbageværende distence i et rullepanel som forsvinder når man bruger kortet. Nederst kan man tilføje den aktuelle distination som start , starte og stoppe navigationen og endelig er der en menu med adresser, POI, favoritter, trips og Koordinater fudstændig som vi kender fra bilnavigation.
2. Tour
Her kan computene lave en tur ud fra A. Distance hvor man indtaster distance og hastighed B. Tid hvor man indtaster tid og hastighed og C.Kalorier hvor man indtaster det antal kalorier man ønsker at forbrænde og sin hastighed. Perfekt til de dage hvor man har lyst til en tilfældig cykeltur.

3. Search
Er opdelt i 6 undermenuer hvor man kan søge på Adresse, PQI (point of interest), Favoritter, Kort punkter,Koordinater og Gemte ruter
4. Route
Her finder du de ruter man f.eks har planlagt på Bikemap og overført til GPS’en
5 Computer
Her ligger de gænge cykelcomputerfunktioner som er opdelt i tre skærmbilleder. Det første kan vise 4 eller 2 ting af gangen som brugren valgfrit kan sætte til at vise maks højde, maks hastighed, min højde, pace, hastighde, solopgang, solnedgang, Tilbageværende tid, tid til næste sving,  klokken, stigning, fald og kørt tid.  Næste visning er et analogt spedometer og endelig kan den vise et analogt kompas.
6. Settings
I denne indstilling kan man vækge kort, opsætte brugerprofiler, enheder, sprog, lyd, lys, dato og klokken.
7. Memory
Her ligger ens kørte ture, favoritter og importerede ruter

Alle data for de kørte ruter kan præsenteres både med de traditionelle cykeldata som fart, strækning, tid mm, men også grafisk som profiler over fart og højde samt naturligvis selve ruten på kortet. Teasi One er meget let og intuitiv at bruge og man imponeres over det meget skarpe og lysstærke display som er blandt et af de bedste på markedet.  Et stort plus er at der er en port til et ekstra SD memory kort som kan rumme kort ud over de preinstallerede.  Open Street kortene er imponerende detailerede, specielt når du cykler i skoven, hvor de helt små skovveje og stier er med på kortet.

Konklusion
Teasi One giver utroligt meget GPS for pengene.  Den har et stort display hvis lystyrke er i særklasse. Open Street kortene er også i særklasse med masser af detajler. Eneste malurt i bægeret er monteringsbeslaget

Link

CYKELPORTALEN