CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelforretning med SJÆL Cykelforretning med SJÆL
Ben Rosenzweig har en klar mening om hvordan en god cykel skal skrues sammen i en cykelforretning med sjæl og karisma. Cykelforretning med SJÆL

benben09

Som cykelforhandler anno 2016 og med den stadig stigende konkurrance fra internettet gælder det om at skille sig ud fra mængden med unikke produkter, god service og en vis portion karisma. Vi har besøgt BENBEN Cykler på Østerbro der har en klar mening om hvordan en god cykel skal skrues sammen. En forretning med sjæl og at kunden ikke altid har ret…

benben03

Der hersker en lettere nostalgisk stemning når man træder ind af døren hos BenBen Cykler på Østerbro ved Victor Borges Plads. Pink Floyd’s Dark Side of the Moon strømmer ud af højtalerne mens der lavmælt høres nynnen ude fra et af de mange værksteder. Bag desken står Ben Rosenzweig og er i fuld gang med at samle en af hans brors fine håndsvejste rammer.

benben10

Cykling har altid ligget lige for hos brøderne. Hos Ben dog først med en baggrund som diamantsliber og siden som værktøjsmager og et kursus og ophold hos den amerikanske stelbygger Ted Woitck. Herefter 5 år hos Byman Cykler inden han i 2003 besluttede at få hjul under egne ben. BENBEN startede først på Vesterbro og flyttede siden til den nuværende adresse på Østerbro i 2012.
Også storebror Ari har cykler i blodet. Med base i Israel driver han Aricycles hvorfra Ben tager hans fine håndsvejsede rammer hjem til hans mest kræsne kunder. Materialet er klassisk i stål og titanium. Rammerne monteres herefter af Ben med kundens favorit komponenter. Slutresultatet er unikke cykler i den absolutte Rolls Royze klasse til priser mellem 30 og 70.000.

benben07

Ben ligger vægt på at intet er standard. Som udgangspunkt sælger vi kun det vi selv vil cykle på, inden for touring, mountainbikes og ladcykler. Et eksempel på at BENBEN går hele vejen, er de såkaldte koncepthjul som vi aldrig kunne drømme om at sætte på en af vore cykler. Vi bygger alle vores hjul selv, naturligvis i samråd med kunden på baggrund af individuelle nav, eger og fælge, hjul som i højere grad afspejler et slutprodukt som både passer til rammen og kundens kørselsbehov, udtaler Ben

benben08

Vi er eneforhandler i Danmark af engelske Genesis Bikes og Bridge Bikes der er konservativt byggede rammer i høj kvalitet til en yderst fornuftig pris indenfor race, touring og MTB. Et andet unikt mærke er de danske Omnium ladcykler, vi tidligere har besøgt, der er udviklet af Jimmi Bargisen, som er en sporty transportcykel med mange anvendelsesmuligheder. Andre mærker tæller Surly og Bombtrack, alle mærker som har en vis kultstatus.

benben04

Retro og istandsættelse af gamle klassiske cykelmærker og stel gør vi også en del i fortæller Ben videre. Enten kommer kunden selv med et stel eller vi hjælper med at finde retro drømmen.

Iøvrigt skal man kikke godt efter i forretningen for overhovedet at få øje på de oppe i tiden så populære plastikrammer (undskyld kulfiber)

benben11

En kunde kommer ind i butikken og som teknisk cykelfreak, er det en fornøjelse at overhøre samtalen mellem Ben og kunden som lidt bestemt men meget kompetent bliver irettesat. Sikkert ikke en stil alle vil kunne lide, men man imponeres straks over hans viden ned i mindste detajle om hvad som duer og ikke duer, en egenskab som godt kan være sjælden i visse cykelforrretninger.

benben01

Det sparer både os og kunden for en masse besvær senere. BenBen hvis navn i øvrigt er lidt dobbeltydig idet det både bruger Bens fornavn men også henfører til to gange cykel Ben. Kunder anno 2016 skal have oplevelser og det får de i rigelige mængder hos BenBen cykler både med en spændende og anderledes forretning samt en kompetance om cykler der er ret unik.  Forretningen har 5 fast ansatte og velasorterede værkstedsfaciliteter. Forretningen ligger på Nordre Frihavnsgade 27 mellem Nordhavn og Østerport station.

benben06

Link

 

CYKELPORTALEN