CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi tester letvægts traileren Freeparable T2 Vi tester letvægts traileren Freeparable T2
Freeparable T2 er en ethjulet cykelanhænger som skiller sig ud ved både at være simpel i sin opbygning, meget let og sammenklappelig. Vi tester letvægts traileren Freeparable T2

Freeparable blev for alvor kendt tilbage i 2008 hvor deres cykeltrailer T1 blev belønnet med en Eurobike Award.  Du kan læse vores test af den her.  Siden har det lille firma med base på Taiwan udviklet forskelligt cykeltilbehør som deres Monkii Cage og Clip.  Nu er turen så kommet til deres ethjulede anhænger T2, der har været længe undervejs, men nu er den her og vi har haft lejlighed til at teste den.

Tekniske data

  • Netto vægt : 5 kg  (uden taske 3,6 kg)
  • Total last: 30 kg
  • Kapacitet: 75 liter
  • Dimensioner udfoldet:  L 152 cm  B 30 cm H 58 cm
  • Dimensioner sammenfoldet: L 86,5 cm B 21,8 cm H 37,6 cm
  • Ramme: 6061 Aluminium
  • Hjul: 12″
  • Montage: Hurtig bespænd med forlænget stikaksel
  • Ekstra tilbehør: Løse bolte til montage på cykler med fast aksel
  • Pris: kr. 3795,-

Afprøvning
Anhængeren kommer adskilt og det tager første gang en lille halv time at samle den. Sammenlignet med andre af slagsen, er den yderst minimalistisk i sit design.  Et langt oversized aluminiumsrør hvorpå der klemmes 4 tværgående stræbere som holder den medfølgende taske. Baghjulet med monogaffel skrues fast med fire unbracobolte og sluttelig stellet, der holder anhængeren symmetrisk på plads omkring den medfølgende stikaksel.
Anhængeren holdes på plads på stik akslen med to små kroge som skydes frem og holdes fast af et par gummibånd.  I praksis er det fuldt tilstrækkeligt og anhængeren sad under hele testen, urokkelig fast, selv ved off road kørsel. En fin lille detajle, er at T2 også kan benyttes på cykler med fast nav ved brug af Monkii Nuts, der købes som ekstra tilbehør. De fås med to typer gevind M10 og 3/8″.

Den medfølgende taske der rummer 75 liter, holdes fast på anhængeren via fire så remme for neden.  Den er i vandtæt PVC med rullelukke.  Så længe tasken er tilstrækkelig fyldt sidder den fint, men når den er tom er man nødt til at holde den på plads med et par ekstra remme.  Når tasken er fyldt rulles den sammen og de to remme fæstnes på langs.  T2 er primært beregnet til at bruge med den medfølgende taske, men et par plastikkasser går også fint, til f.eks daglige indkøb.

Køregenskaberne er i helt i top. Kombinationen af den centrale stikaksel placering og et meget lavt tyngdepunkt, gør at man i praksis ikke mærker meget til den.  Specielt offroad viser den sin force, hvor den ubesværet følger cyklens bevægelser. Her er den lave vægt på kun 3,6 kg en medvirkende årsag.  Tasken er rigelig stor til at rumme alle fornødenheder til en længere tur med telt og kogegrej. Der medfølger en ekstra lille pose til opbevaring af anhængeren til transport.  Her havde det været optimalt om hovedrøret havde kunnet deles på midten.  Eneste bemærkning er at man skal være varsom ved montage af de tværgående plastikstivere.  Det lykkedes mig at knække en af den. Heldigvis følger der en ekstra med. (se billedgalleriet for flere detajler)

Konklusion
Der findes en del ethjulede cykelanhængere på markedet, men ingen rigtigt som T2, hvor der er gjort en ekstra indsats for at gøre den let og samtidig meget simpel i sin opbygning.  Er du på udkik efter en af markedeste letteste ethjulede anhængere er det svært ikke at komme til at holde af denne lille velkørende anhænger. Den kan købes direkte hos producenten, eller via deres engelske forhandler.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN