CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Freeparable Monkii Cage & Clip Test af Freeparable Monkii Cage & Clip
Danmark er en uland hvad cykelniche produkter angår, så som dansk cykelforbruger der ikke vil lade sig tage til takke med de sædvanlige cykelprodukter,... Test af Freeparable Monkii Cage & Clip

monkii03

Hvis du som dansk cykelforbruger er på udkik efter produkter der bare afviger en smule fra det gængse racer- og sports segment, så er du i Danmark langt hen af vejen stadig overladt til dig selv.  Man fristes til stadig at kalde Danmark et cykeluland, hvor vi er underlagt hvad danske cykelgrossister og forhandlere anser for det rigtige. Men det skal naturligvis ikke afholde cykelportalen fra at omtale alternative produkter.

monkii06

Vi har tidligere testet T1 anhængeren fra Freeparable  og mens den nye ethjulede T2 stadig står her på redaktionen og venter på at komme ud på ferielangtur og testet,  vil vi benytte lejligheden ,til denne test, at kikke nærmere på nogle af de kvikke taiwaneseres andre funktionelle produkter.  Navnene Monkii Cage og Monkii Clip får nok nogen op af sofaen og kaffen galt i halsen, men det refererer såmænd til firmaets lidt provokerende statement DOM (Dirty Old Monky) og Smart Low tech vs Stupid High Tech.  Så mens du tørrer kaffen af sofaen,  kan du  jo selv spekulere over hvilken gruppe producenter Freeparable mener de hører under.

monkii04

Monkii Cage er en flaskeholder som ikke begrænses til kun brug af de gængse cykelflasker. Den kan bruges til stort set alle typer flasker op til 1,5 liter ( se flere eksempler i vores billedgalleri) , mens Monkii Clip er en ekstra holder der kan sættes på alle cykler, der enten mangler  bøsningerne til en holder, eller hvis man bare ønsker en ekstra holder.  Ud over at passe til Cage, kan Clip med lidt fingersnilde og af montage af et par skuer også bruges til montage af de gængse flaskeholdere.  Smart Low tech folks…

Tekniske Data
Monkii Cage
Dimensioner: 10 x 6 x 6 cm
Vægt: 36 gram
Kapacitet: 1,5 liter (1,5 kg)
Materiale: PA Nylon
Farver: mange

monkii07

Monkii Clip
Dimensioner 8,7 x 7 x4 cm
Vægt: 65 gram
Ø: 25-38 mm
Kapacitet: 1,5 kg
Farve: sort

Endelig Monkii Cage og Clip kan også bruges til flere andre produkter fra Freeparable f.eks Mono og Wedge der er et par fikse små tasker.

monkii05

Afprøvning
Ved Monkii Cage monteres først de to bøsninger på rammen der hvor din flaskeholder normalt sidder. Ideen med Cage er at holderen sidder fast på flasken med en velco rem og sættes på /tages af bøsninger når man skal drikke.  Dette for at skåne f.eks glas- og aluminiumsflasker og så naturligvis for at kunne bruge ikke standard flasker.  Holderen skubbes skrå ind i den øverste bøsning og drejes derefter ind på plads og skubbes ned over den nederste bøsningen og klikkes fast. I forhold til en standard flaske holder er det naturligvis noget mere besværligt og det anbefales kun at gøre det når man ikke cykler. Derfor er den heller ikke egnet til sports og konkurrencecykling hvor man hurtigt har brug for at kunne drikke.   Men der har heller aldrig været intentionen fra Freeparable.  Dens store force er at man kan bruge stort set alle typer flasker.  Den bløde nylon gør at de to støttearme kan gi sig så meget at selv store 1,5 liters flasker kan sidder der. For ikke at ridse understøttes de af fire tynde gummidutter.  Specielt turcyklister som har brug for store mængder vand kan med fordel bruge den eller til ens WisperLight gaskogegrej. Flaske og holder sidder forøvrigt urokkelig fast.
Med Clip kan man montere Cage eller din almindelige flaskeholder på rammer uden bøsninger og den passer på rammediameter mellem 25 og 38 mm.  Kun fantasien sætter begrænsningen. Ud over rammen kan den f.eks også sættes på forgaflen eller saddelpinden.  Børnecykler og specielt folde- og liggecykler vil i Monkii Cage og Clip måske finde det produkt de lige stod og manglede.

monkii08

Konklusion
Monkii Cage og Clip er to nyttige produkter som angriber den traditionelle cykelflaskeholder på en forfriskende anderledes måde med stor nytteværdi specielt for helt almindelige cyklister. Performance cyklisten bør nok holde sig ved den gammeldags model, hertil er Monkii Cage for langsom og uhåndterlig, men er du en ganske almindelig cyklist/turcyklist der er på udkik efter en flaskeholder som kan bruges til alle typer flasker også ikke cykelflasker og som kan monteres på cykler der mangler en cykelflaskeholder eller som ekstra holder er den et godt valg.  Prisen for de to produkter ligger mellem 60 og 120 kr. afhængig af om du køber den hos en af deres forhandlere eller direkte fra Taiwan.  Værd opmærksom på at du som almindelig kunde skal betale import skat fra Taiwan.

Link

CYKELPORTALEN