CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tern Verge foldecyklerne får større hjul Tern Verge foldecyklerne får større hjul
Tern går en hjulstørrelse op på tre nye modeller i deres populære Verge serie. Tern Verge foldecyklerne får større hjul

For 2o17 kommer Tern Bicycles med tre nye modeller i deres Verge serie. Tern har altid hørt til blandt de foldecykler på markedet med køreegenskaber tættest på almindelige cykler. For yderligere at optimere disse positive egenskaber, har de nye modeller fået lidt større hjul 22″ mod før 20″. Den nye hjulstørrelse er forøvrigt standard Erto 451 som bruges på BMX cykler.

Grundlægger Joshua Hon fortæller: “Vores grundlæggende filosofi har altid været, at vore foldecykler skal være en cykel du kan bruge dagligt. Et er at designe en kompakt cykel, noget andet er at få den til at køre som en standard cykel. Efter tre års udviklingstid er vi klar med de nye Tern 451 Verge, der kører og opfører sig bedre end nogen anden foldecykel med små hjul, som idag findes på markedet“

De lidt større hjul betyder at 451 mm (22″) giver en 10% højere gearing end 406 mm (20″) ved brug af standard komponenter og gearinger. De lidt større hjul giver bedre moment og holder farten bedre. I tilgift fås også en bedre komfort, men stadig så kompakte at de næsten ikke påvirker størrelsen på cyklen når den sammenfoldes.

 

“Godt design er altid et spørgsmål om optimering”  udtaler  Joakim Uimonen, chefdesigner hos Tern og bosat i Finland. “Mange har den fejlagtige opfattelse at det kun er hjulstørrelsen der er afgørende for hvor kompakt en cykel kan sammenfoldes.  Godt nok er hjulene  lidt større, men det spares så til gengæld på kranksættet, så det går næsten lige op, men hvor slutresultatet bliver en foldecykel med bedre køreegenskaber.”

SRAM 1x gearing er endnu en medvirkende årsag til et større gearspænd samtidig med at det både fylder og vejer mindre. Med et gearspænd på 420% har topmodellen Verge X11 større spænd end mange standard turcykler.

Den sidste forbedring er den nye  T-Tuned geometri der tager udgangspunkt i en længere hjulafstand taget fra Tern Verge Turcyklen. Læs vores test af Tern Verge Tour her.
De tre nye 451 Verge modeller bygger videre på dette princip med en lang hjulafstand i kombination med langt fremløb på forgaflen og en mere stejl kronrørsvinkel  og flad saddelrørsvinkel. Resultatet er en foldecykel der både er hurtig og meget sporstabil. Hvor mange foldecykler kan du nævne hvor du kan cykle uden hænderne på styret ?

Den nye 451 Verge kommer i tre udgaver. Den race orienterede Verge X11 til godt kr. 19.000, den sporty Verge P10 til kr. 11.000,- , og dagligdagsmodellen Verge D9 der kommer til at koste godt kr. 7000,-

Tern Bicycles distribueres gennem tyske Hartje via deres danske salgskontor. Vi vender tilbage med en test senere på året.

Link

CYKELPORTALEN