CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Schwalbe udvikler genbrugssystem til brugte cykeldæk Schwalbe udvikler genbrugssystem til brugte cykeldæk
Den tyske cykeldæk producent har igangsat et pilotprojekt for genindvinding brugte cykeldæk Schwalbe udvikler genbrugssystem til brugte cykeldæk

Schwalbe har før været helt fremme med genbrug i nogle af deres  produkter. Således er alle deres cykelslanger genbrugbare. De har nu igangsat et nyt projekt i samarbejde med andre partnere for genbrug af cykeldæk, som hidtil er blevet brændt.

Det er næste skridt mod mere bæredygtighed. Schwalbe har startet et pilotprojekt for at udvikle et innovativt, råvaregenbrugssystem til gamle cykeldæk. Til dette formål samarbejder cykeldækspecialisten med Pyrum Innovations AG og det tekniske universitet i Köln.

Projektpartnerne forsker i et bæredygtigt genbrugssystem for gamle cykeldæk som en del af et ZIM-projekt (Central Innovation Program for SMEs) finansieret af Federal Ministry for Economic Affairs and Energy (BMWi).

De forfølger målet om ikke længere at brænde dækkene af, men derimod at bevare deres råvarer og etablere et system i tråd med den cirkulære økonomi. Schwalbe planlægger at bruge de værdifulde sekundære råmaterialer, der skabes i genbrugsprocessen til gamle cykeldæk, til fremstilling af nye produkter. Samtidig arbejder familievirksomheden på at bygge den omfattende infrastruktur til genbrugskredsløbet.

Dette er allerede opnået med slanger. Alle virksomhedens cykelslanger er 100 procent genanvendelige. I 2015 blev der lanceret et retursystem til formålet, hvor gamle cykelslanger indsamles hos cykelhandlere og derefter genanvendes.

Genbrugsmaterialet bruges i produktionen af ​​nye slanger uden kvalitetstab. For den lukkede produktcyklus og det sammenhængende procesdesign af genanvendelsen blev Schwalbe tildelt den tyske Sustainability Award Design 2021 i kategorien “Pioneer”

Link

CYKELPORTALEN