CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

OPTAKT: EUROBIKE 2022 OPTAKT: EUROBIKE 2022
Vi har plukket lidt i bunken af nyhedsmails og presse invitationer til dette års Eurobike den 30 af slagsen som nu foregår i Frankfurt OPTAKT: EUROBIKE 2022

Alene ud fra tilmeldte udstillere og messe arealet, ser det ud til at dette års Eurobike i Frankfurt vil nå tidligere tiders storhed. Læs mere her. Som fortaler for #carfreeliving er det interessandt at messen nu afholdes i bilismens tidligere  højborg Messe Frankfurt, hvor IAA tidligere har vist alt i firhjulet isenkram, men har måtte forskanse sig længere mod syd i Munchen. Læs vores messerapport fra sidste år her. Som vi kunne berette sidste år på EuroBico er det med smil på læben at cykle rundt i disse tidligere så hellige automobilhaller. Måske en forvarsel om at nye, bedre tider for cyklismen er på vej.

Adskellige af de store betydende cykelbrands (sådan da)  er vendt tilbage og hertil kommer et aldrig før set,  antal nye udstillere, indenfor cykel mobilitens mange områder.  Vi har kikket lidt i den overvældende bunke af nyhedsmails og presseinvitationer som de seneste uger er væltet ind på redaktionen og sammensat en lille smagsprøve på hvad du kan se frem til både her på cykelportalen men også hvis du selv besøger messen som brancherelateret de første dage eller som forbruger i weekenden.

Spanske Berria Bikes er nok ikke særlig kendt på vore breddegrader, selvom der da er fremsynede danske cykelforretninger der har taget branded ind i butikken.  Med Bellador lancerer de deres første allroad/gravel cykel. En allroad cykel af de hurtige slags med en raceagtig geometri og et lidt aparte udseende med et buet saddelrør og en passiv affjedring i bagrammen, der minder endog meget om Cannondale’s KingPin system. Selv kædestagene har fået en flexagtig udformning. Om der er nogen ophavsmæssige tvister i denne sag, må tiden vise. Vi har jo før set de store cykelbrands stille det helt store skyts i stilling mod de nye frække drenge i klassen.

Cykelalarmer og GPS tracking er langtfra noget nyt, og vi har  gennem tiden også testet nogle stykker af dem, der dog langtfra indfrier alle forventninger.  Der er desværre lang vej endnu, før vi får armene op i begejstring. Med Scout Bike Alarm forsøger australske Knog sig nu med deres bud. Fremfor at opfinde den dybe tallerken endnu en gang tager de udgangspunkt i Apple AirTag, vi tidligere har testet i en anden kombination. Ud over GPS tracking via en app, har den også indbygget berøringsalarm, der udsender en 85 db høj hyletone, tak for kaffe mere støj i gadebilledet :o)  Enheden monteres i flaskeholderen ligesom AlterLock vi også tidligere har testet.

EVOC’s Bikepackingtasker med BOA systemet er blevet opdateret og kommer nu i nye størrelser og varianter. Du kan læse vores test af deres første generation her.  Mere om næste generation senere.

Ingen tvivl om at den store udvikling og innovation ligger på elcykler og dagligdagscykler. Langt om længe har producenterne fået øjne op for the Big Blue Ocean. Det vrimler med en række nye håbefulde producenter.  Japanske Honbike debuterer på Eurobike med deres U4, en flot designet elcykel i minimalistisk design.

Trods virvaren af blinkende alternative cykellygter, lever den traditionelle pedaldrevne racercykel stadig. Italiensk håndbyg fra Officine Mattio får nyt liv med deres Lemma line, en racercykel dedikeret cykelentusiaster, amatører og agonister. Fås både med moderne skivebremser eller de traditionelle fælgbremser.  Materialet er kulfiber hvoraf enkelte dele er spyttet ud på en 3D printer. Favre nye verden…

Cykelportalens udsendte vil være på Eurobike hele ugen, og man er velkommen til at kontakte os hvis der er produkter vi skal omtale eller besøge, som vi ikke lige selv er opmærksomme på.

Link

CYKELPORTALEN